Junior dos Santos želi borbu za naslov prvaka

Screenshot (Youtube)

BIVŠI UFC prvak Junior dos Santos vjeruje da je sljedeći u redu za napad na pojas teške kategorije, koji od prošlog vikenda drži Fabricio Werdum. Cain Velasquez na UFC-u 188 nije uspio ujediniti teškaške pojaseve prvaka. Werdum je na Velasquezu izveo savršenu giljotinu prisilivši bivšeg prvaka na predaju.
 
Dos Santos je drugi na službenoj ljestvici izazivača. Jedini je borac na svijetu koji je ikad nokautirao Werduma i Velasqueza. S Cainom se tri puta borio i postojala je mala mogućnost u slučaju Velasquezove pobjede da bi UFC po četvrti put upario JDS-a i Caina.
 
No, s Fabricijevom pobjedom situacija u teškoj kategoriji se potpuno promijenila. Junior ima najveće izglede za napad na pojas. U gustoj konkurenciji izazivača između JDS-a, Miočića, Arlovskog i Velasqueza, mnogi navijaju za revanš dos Santosa i Werduma, a najviše sam Junior.
 
"Radim na napadu na pojas, bez sumnje. Mislim da mi pogoduje ishod meča Velasquez vs. Werdum. Ne mogu reći da sam navijao za jednog ili drugog, to mi nije bilo važno. Ljudi su govorili da nije vrijeme za četvrtu borbu s Cainom. Ako sam sljedeći na redu, onda se moram boriti protiv prvaka. Mislim da je Werdumova pobjeda raščistila diviziju i sad mogu dobiti title shot koji toliko želim.", rekao je dos Santos za Sportv.
 
"Cigano" je nahvalio Fabricijevu taktiku s kojom je ušao u meč na UFC-u 188.
 
"Pohvale Werdumu jer je napadao, predahnuo i opet napadao. Izveo je giljotinu koja je bila doslovno savršena. To je bila greška za koju je Velasquez znao da je ne smije učiniti, a Fabricio je čekao na tu pogrešku. Sve je sjelo na svoje mjesto."
 
Junior je posljednju pobjedu ubilježio u prosincu nad Stipom Miočićem, kad je nakon 25 minuta rata slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.
 
Miočić, od uništavanja Marka Hunta, neprestano svojim poslodavcima daje do znanja da je zaslužio napad na pojas, dok Andrei Arlovski ne želi žuriti s novim osvajanjem UFC-ovog pojasa te smireno i bez lobiranja čeka na svoj red.
 

Pročitajte više