Jurčić: Predlažem da iduće sezone Hajduk bude prvak, pa će se Superkup "pošteno" igrati u Splitu

Foto: Damir Krajač / Cropix

DINAMOV trener odgovorio je lažnjakom na Tudorov "klizeći", ali je dodao kako je njegov nekadašnji suigrač iz reprezentacije "najveća forca Hajduka".

Podsjećamo, Tudor je rekao kako je nepošteno da se utakmica za Superkup igra na Maksimiru i da bi se meč trebao igrati na neutralnom terenu.

Ali, dok je na Tudorovu tezu odgovorio sa smiješkom i zafrkancijom, kada govori ozbiljno, Jurčić je pun poštovanja za Hajdukovog trenera:

"Tudor je nova energija i glavna forca Hajduka, a pojačanje im je mlada momčad koja je ostala na okupu. Mane? Iz tog kluba stalno poručuju kako im nedostaje kvalitete, pa im je valjda taj nedostatak najveća mana."

Nije teško detektirati Dinamovu najveću manu, a naravno da je svjestan i Jurčić:

"Volio bi da više navijača dođe na sutrašnji Superkup, jer uz njih bi bili 30 posto jači. Sanjam dan kada će se ostvariti kohezija između igrača i navijača, živim za to."

Navijače bi mogla privući prognoza Dinamovog trenera:

"Bit će dobar nogomet. Jako sam zadovoljana kako smo izgledali na pripremama, čitam da je Hajduk također bio dobar na svojim susretima i nema razloga da ne gledamo dobru utakmicu."

Međutim, sutrašnji derbi Jurčiću nikako ne spada među važnije utakmice:

"Ovo nije utakmica prema kojoj smo tempirali formu i koja nam predstavlja najvažniju točku ovog dijela sezone, tako da sutra niti želimo biti u nekom vrhunskom izdanju.

Ali, imamo dovoljno svježine da zadovoljimo navijače. Ne tražimo alibije, ali ne možemo gledati samo prvu sljedeću utakmicu. Nama je svaka utakmica bitna, kada igramo protiv Šmarja meni je bitno, a posebno kada igramo za trofej i protiv Hajduka."

Protiv Bilih neće igrati ozlijeđeni Sammir, Rukavina i Beqiraj, kao ni Pinto, koji još nije registriran, ali bi uskoro najvjerojatnije dolazi njegov dojučerašnji suigrač:

"Želimo Sarea, to je profil igrača kakav mi treba, ali posao još nije gotov, pa ne želim govoriti prije nego što bude definitivno."

Izvjesno je da mjesec i pol na terenu neće biti Sammira, a trener je poručio kako su Husejinović i Antolić prve zamjene za njega.

"Roster još nije definiran, za dosta naših igrača postoji interes i vjerojatnost da odu, a mi u tom slučaju moramo reagirati na tržištu, koje je aktivno do 1. rujna."

Dinamo je ovog ljeta aktivirao sve svoje trgovačke potencijale i u momčadi su četiri nova stranca?

"Jezik je uvijek prepreka, ali postoji univerzalni jezik, a to je nogometni. Po tome kako igrač reagira na naredbe na njemu nepoznatom jeziku, vidi se nogometna inteligencija, a očito je kako je novi igrači posjeduju."

Šimunić: Novi stranci su super, a komuniciramo i rukama i nogama


Josip Šimunić, kapetan Dinama priznaje kako jedva čeka da sezona krene: "Spremni smo za superkup nakon dobre pripreme."

Oduševljen je novim inozemnim pojačanjima: "Super su. Trebaju svi vremena da se adaptiraju na Zagreb, klub, momčad, trenera. Impresioniran sam novim suigračima, a posebno El Soudanijem, za kojeg se vidi da će biti pravo pojačanje.

Dinamov Babilon ovom internacionalcune predstavlja problem:

"Pričamo na engleskom, rukama, nogama, nema nikakvih problema. Toliko puta svjedočimo nesporazumima u momčadima gdje svi govore istim jezikom, pa je normalno da se i mi uhodavamo, ali neće biti problema."

Ne vidi veliki problem ni u prisilnom Sammirovom izostanku: "Sammir je igrač koji je puno dao Dinamu, a svatko tko ga zamijeni igrat će kako Bog zapovijeda."

Hajduk?

"Uvjeren sam da će Tudor napraviti odličan posao u Hajduku i da će s njim biti bolji nego do sada."

Šimunić ne likuje previše zbog toga što je u pretkolu Lige prvaka ždrijeb Dinamu dodijelio luksemburšku Folu Esch:

"Velika stvar bila bi ući tri sezone za redom u LP. Sjetimo se da je prošle godine ekipa iz Luksemburga izbacila Salzburg, što je nama omogućilo status nositelja u zadnjem pretkolu, zato ne smije biti potcjenjivanja."

Pročitajte više