Jurčić: Regularnost lige ozbiljno je narušena, ali moram pokazati solidarnost

Foto:

U SUBOTNJE jutro trener Dinama Krunoslav Jurčić najavio je nedjeljnji dvoboj protiv zaprešičkog Intera. Ovaj dvoboj za zagrebački klub dolazi u delikatnom trenutku, samo pet dana nakon teškog madridskog poraza. Zdravko Mamić igračima je pošteno očitao bukvicu i održao predavanje o bahatosti. 

Modri su se do sada bez ikakvih problema prebacivali s Lige prvaka na hrvatsku nogometnu ligu, pa se Kruno nada da će tako biti i ovaj put. 

Teško se sa svjetskog ambijenta prebaciti na Zaprešić

"Do sada je bilo laganih problema, ali sve smo uspješno do sada prevazišli. Gledajte, teško se prebacit sa svjetskog ambijenta, uzbudljivog na ambijent u Zaprešiću. U glavama igrača to je najteže, a na nama je da tu prilagodbu olakšamo", rekao je u uvodu Jurčić.

Što se tiče novosti, večeras spavamo u karanteni. Valja istaknuti kako je Tonel ozlijedio zadnju ložu i neće konkurirati za susret, a po posebnom programu trenira i Sammir. Svi ostali spremni su za utakmicu", dodao je.

O Interu pak govori biranim riječima, iako priznaje kako su Zaprešićanci u silaznoj putanji...

"Nakon nekoliko dobrih utakmica Inter je u silaznoj putanji. No daleko od toga da su bezopasni. Nekoliko igrača Intera zavrjeđuje posebnu pažnju, ali mi nakon Madrida želimo pokazati da možemo i želimo jesenski dio prvenstva završiti na najbolji mogući način", rekao je trener Dinama.

"Koga bi posebno izdvojio? Pa prvenstveno Tomislava Šarića, njihovog kapetana koji neodoljivo podsjeća na Aljošu Asanovića te lijevog beka Balić. Oni uskaču po kvaliteti", dodao je.

Na koncu Jurčić je progovorioi o regularnosti lige. Karlovac nije doputovao u Rijeku, Hajduk će igrati protiv juniora Šibenika...

"Nije normalno ovo što se događa, ali moram iskazati solidarnost, pogotovo kad vidim da moj kolega Tomić ne zna ni s kim će istrčati na teren. Regularnost je ozbiljno narušena, a jedino se nadam da će se zadržati kompaktnost lige. Iako, najbitnije je da se tim igračima da nešto love i da se osigura njihova egzistencija.

"Sljedeće godine godine slijedi smanjenje lige i tome se treba radovati. Mora se napokon realno reći u kojim se sredinama u ovim okolnostima može igrati prvoligaški nogomet", za kraj će.

Pročitajte više