Juriš Funcuta na Šubićevac: Navijači privedeni nakon sukoba s policijom, uprava "ne može otići sada"

Foto: Nikša Stipaničev / Cropix

NEŠTO iza 16 sati s Baldekina je krenulo oko 300 Funcuta marširati kroz grad, a krajnja točka prosvjedne povorke navijača bio je stadion Šubićevac. Tamo su navijače Šibenika, koji je zbog dugova izbačen u treću ligu, dočekale jake policijske snage i ubrzo je došlo do sukoba.

Od 17 sati igrala se i utakmica Šibenika i Vinogradara, a Funcuti su tamo planirali još jednom pozvati Upravu kluba da podnese ostavku. Policija ih je spriječila da uđu na stadion zbog čega je došlo do sukoba dijela navijača i policije. Nemiri su se nastavili na ulicama, a nekoliko je osoba privedeno.

Prosvjedi navijača Šibenika zbog tragičnog stanja kluba, za koje krive dosadašnju upravu, traju već nekoliko dana.

Predsjednik kluba Goran Pauk stigao je u pratnji policije, a nakon utakmice primio je neke od nezadovoljnih navijača koji su pušteni na stadion.

"Korupcija i netransparentno poslovanje najveći su problem, a ne padanje u 3. ligu", kazao je predsjednik udruge navijača Mladen Ninić.

"Šibenik će se lako vratiti u elitni nogometni razred, problem je što je 3. liga samo posljedica lošeg vođenja kluba", dodao je.

Predstavnike Funcuta na Šubićevcu je saslušao predsjednik kluba Pauk, i imao je što čuti. Održali mu lekciju o vođenju kluba i inzistirali na odlasku njega i cijele uprave.

"Od ulice do smetlarnice, sve ćemo radit da vi odete ća", prenosi ŠibenikIN riječi predsjednika Funcuta.

Pauk je novinarima nakon sastanka  rekao: "Nemoguće je u ovom trenutku dati ostavku, jer se nalazimo u petom krugu procesa preoblikovanja. To treba odraditi do kraja, a onda, kada se promijeni vlasnička struktura, doći će nova i uprava, novi nadzorni odbor, skupština, i sva tijela koja čine strukturu kluba".

Pročitajte više