Juve - Milan za finale Kupa: Bit će puno golova



ŽDRIJEB Coppa Italije spojio je već u polufinalu dvije momčadi koje su ove sezone definitivno najuvjerljivije u Italiji. Otkako je Juventusova igračka legenda Conte nakon sjajne lanjske sezone u Sieni preuzeo klub, momčad ne zna za poraz u službenim utakmicama. Bez obzira na to, navijači su nakon susreta s Chievom propisno izviždali svoje ljubimce. Razlog su silne podjele bodova zbog kojih momčad iz Torina gleda u leđa rivalima iz Milana u borbi za Scudetto. Juventusov je problem realizacija, iako Conte u rosteru ima izvanredne napadače. Protiv Genoe su se propisno ispromašivali, no sve su to naplatili u Firenci gdje su razmontirali Fiorentinu, klub velikog imena koji ove sezone ponovno djeluje razočaravajuće. Juventus je u tom susretu rano došao do vodstva, no utakmicu je prelomio potpuno bespotrebni Cercijev crveni karton, nakon čega je susret postao jednosmjeran u korist Conteove momčadi. Bitno je napomenuti da su nestali Conteovi problemi sa stoperima nakon što se nakon suspenzije vratio Bonucci, a nakon ozljede Chiellini. Domaćinu će stoga nedostajati samo Barzagli. Conte je najavio rezervnog vratara Storarija na vratima, a napomenuo je kako će momčad u borbi za finale predvoditi kapetan Del Piero koji ove sezone rijetko dobiva priliku za igru iako je i ove sezone nekim potezima pokazao zašto je jedan od najboljih igrača Serie A posljednjih 10 godina.

Milan je objektivno najsnažnija momčad lige, jer uz toliko problema s ozlijedama tijekom sezone Allegrijeva je ekipa i dalje u utrci za trofejom u Ligi prvaka, prvenstvu i Coppa Italiji. U prvenstvu su napravili četiri boda razlike nad Juventusom, no dekoncentraciju bi im u ovom susretu mogla dovesti utakmica s aktualnim europskim prvakom Barcelonom koja im je na rasporedu sljedeće srijede. Talijanski kup nije prestižno natjecanje za velikane, no Milan ga nije osvojio gotovo deset godina stoga im motiva neće nedostajati, pogotovo ukoliko se u obzir uzme činjenica da ih je Juventus golovima Caceresa posramio na San Siru. Milan obavezno mora zabiti dva gola ukoliko želi imati ikakve šanse za prolasko. Gostima i dalje nema Cassana, Pata i Boatenga, no u konkurenciju za nastup se nakon ozlijede vraća veteran Seedorf. Pretpostavlja se da će Allegri ipak priliku na poziciji razigravača ponovno dati brzonogom Emanuelsonu koji je odlično surađivao s Ibrahimovićem u subotnjem susretu s Parmom, dok će uz njih u napadu vrlo vjerojatno biti Maxi Lopez koji se u potpunosti oporavio od ozlijede. Gostima i dalje nema stopera Neste i Yepesa, no nakon suspenzije se vraća Mexes.

BetPlace.net preporučuje:

Ove su sezone Juventus i Milan odigrali tri susreta i opći je dojam bio da je Juventus bio bolji. Osim što su dva puta pobijedili, nedavno su u prvenstvu na San Siru remizirali s Milanom. Doduše, taj je susret obilježen sudačkom pogreškom i nepriznatim golom Muntarija (Buffon je loptu izbacio iz gola već kad je prešla gol crtu) koji bi Milanu tada donio 2-0, no susret je na kraju završio 1:1. Teško je reći tko će biti bolji u ovom susretu, no činjenica je da Milanu obavezno trebaju minimalno dva gola ukoliko želi zadržati šanse za prolaskom. S druge strane iz Juventusa najavljuju borbu za pobjedu, što bi značilo da ćemo gledati otvoren nogomet na Juventus Areni i da bi trebalo biti više od 2 gola na susretu.

Pročitajte više