Juventus doveo Udineseov dvojac, Ederson pojačao Lazio

AKTUALNI prvak Italije Juventus otkupio je 50 posto ugovora Udineseovog dvojca Mauricija Isle i Kwadwoa Asamoaha.

Načelno je sve dogovoreno još prije nekoliko tjedana, ali je sada to i službeno, nakon što je spomenuti dvojac odradio liječničke preglede u Torinu. Za 50 posto ugovora od 24-godišnjeg Isle Juventus je platio 9.4 milijuna eura, dok je za 50 posto od Asamoahovog "iskeširao" 9. U istom je "paketu", ali u suprotnim smjeru, otišao mladi igrač "stare dame" Christian Pasquato za 1.5 milijuna eura.

Asamoah je drugi Ganac nakon Stephena Appiaha koji će zaigrati za Juve, dok se Isla pridružio svom sunarodnjaku Arturu Vidalu kao drugi Čileanac u klubu.

Lazio angažirao Edersona

Lazio je pojačao vezni red dovođenjem Brazilca Edersona, bivšeg igrača Lyona koji je stigao kao slobodan igrač i potpisao ugovor do 2017. godine.

Ederson je svoju profesionalnu karijeru započeo u Internacionalu, a prije negoli je 2008. godine stigao u Lyon zaigrao je za Juventude i Nicu. Za Lyon je u četiri sezone odigrao preko 100 utakmica i postao jedan od ključnih igrača momčadi. No, kako je želio nastaviti karijeru negdje izvan Francuske, odlučio je ne produljiti ugovor s "les gonesom", te preseliti u Seriju A.

Amauri potpisao dvogodišnji ugovor s Parmom

Brazilski nogometaš s talijanskom putovnicom Amauri potpisao je dvogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem Parmom, nakon što mu je isti istekao s klubom iz Firence.

Samo dan prije negoli je proslavio svoj 32. rođendan (3. lipanj) Amauri je konačno pronašao poslodavca koji ga želi u svojim redovima. Srećom po njega, riječ je o Parmi za koju je već nastupao u sezoni 2010/2011 (na posudbi iz Juventusa) i to vrlo uspješno. Naime, u 11 je nastupa bio strijelac čak sedam puta.

Bio je Amauri u Parmi i od 2000. pa sve do 2003. godine, ali je sav taj period proveo na posudbama u Napoliju, Piacenzi, Emopoliju i Messini, prije nego što ga je uzeo Chievo. Nakon tri godine s Chievom, dvije je proveo u Palermu, pa opet tri u Juventusu iz kojeg je u siječanjskom prijelaznom roku prošle sezone otišao u Fiorentinu. Za talijansku je nacionalnu vrstu upisao svega jedan jedini nastup i to 2000. godine u prijateljskoj utakmici protiv Obale Bjelokosti.

Pročitajte više