Juventus ne da Pogbu, novac za Higuaina skupit će prodajom trojice igrača

Foto: Hina, Screenshot

PREMA posljednjim informacijama iz Italije, koje donosi provjereni stručnjak za transfere Gianluca DiMarzio, Juventus pokušava zadržati Paula Pogbu čiji je transfer u Englesku glavna tema sportskih medija već tjednima.

Niz medija već danima objavljuje da je Pogba na korak do transfera u Manchester United za rekordan iznos u povijesti nogometa. Navodno su Englezi spremni dati i više od 110 milijuna eura za njegove usluge, no Juventus pokušava dizanjem cijene odbiti klubove od svog najvrijednijeg igrača. Talijani sad tvrde da bi mladi francuski talent mogao ostati u "Staroj dami" koja je navodno odbila čak 120 milijuna eura od novog kluba Josea Mourinha.

Nakon što je postalo izvjesno da će se ekipi "bianconera" pridružiti i Gonzalo Higuain iz Napolija za čak 90 milijuna eura, vodeći europski sportski listovi su taj transfer najavili kao dokaz da Pogba odlazi, pošto bi Juventusu trebao novac za pokrivanje silnih transfera ovog ljeta. Španjolski "As" čak tvrdi da će Pogbin transfer biti zaključen već do srijede ili četvrtka.

No, Di Marzio je uvjeren da ta dva posla nisu povezana, te da bi Juve mogao u novu sezonu i s Francuzom i s novim Argentincem.


"Ako Juventus proda Pogbu, bit će to za pravu cijenu i po Juveovim uvjetima, bez ikakvih popusta", piše u izvještaju talijanskog novinara.

Ipak, kako bi namaknuli novac za plaćanje Pjanića, Pjace, Benatije i Higuaina, talijanski prvak računa na zaradu od prodaje Lemine, Zaze i Pereyre, uz raniji odlazak Morate za 30 milijuna eura. Time bi se, osim pokrivanja klupskog budžeta, u momčadi napravilo i više mjesta za dvojicu hrvatskih ofenzivaca Marija Mandžukića i Marka Pjace.
 

Pročitajte više