Kako Hrvati navijaju diljem svijeta: Sam protiv svih sa 140 Brazilaca na platformi

Foto: Čitatelji Indexa

BEZ OBZIRA na to što su miljama daleko od Hrvatske, ovi navijači neće dozvoliti da navijačko ludilo prođe bez njih.

Štoviše, oni najudaljeniji najviše će se i potruditi stvoriti navijačku ugođaj, pa nam je tako čitatelj Željko Troskot poslao fotografiju iz mjesta Geoje u Južnoj Koreji gdje trenutno radi. Na zgradu je objesio hrvatsku zastavu, a utakmicu će gledati u društvu kolege Brazilca: "Utakmicu ću gledati po korejskom vremenu u pet sati ujutro, a moram biti na poslu prije sedam. Taman ću imati vremena doći biciklom do ureda, budući da je od mene udaljen samo 10 minuta. Moj susjed je kolega Brazilac tako da ćemo gledat tekmu u mom ili njegovom stanu, nismo još odlučili", kazao je za Index.



Osim njega javio nam se i Robert Badalj koji se trenutno nalazi na platformi, sam sa 140 Brazilaca, otprilike 100 kilometara ispred Rija de Janeira. Na naslovnoj fotografiji možete vidjeti kako izgleda ugođaj koji su pripremili, ali to Roberta ne sprečava da navija za kockaste.

Jednako kao ni Juricu Banića koji je u Krakowu. Ništa ga nije spriječilo da danas obuče hrvatski dres: "Ovdje je radno, ali jedva čekamo 22 h...I ovako daleko ima nas vjernih navijača", kazao je i našalio se: "Ljudi su me malo čudno gledali kada sam došao na posao, ali sad je ok".

Negdje u brazilskim vodama nalazi se Nikša Vidović koji se također okružio navijačkim rekvizitima i ne sumnja u pobjedu Hrvatske.




S naftne platforme u Brazilu javio se Denis Popović. "Jutros su me došli podržati Danac, Poljak i Amerikanac. Stotini Brazilaca rekao sam "sem rendicao", nema predaje, i da će oni dignuti hrvatsku zastavu na vrh jarbola ako Hrvatska pobjedi. Normalno, i salutirati", rekao je Denis.



Emil Keserović poslao nam je fotografiju iz Chicaga koja pokazuje da apsolutno nikome ne može promaknuti što se događa u njegovoj kući i za koga se tamo navija.



Iz Chicaga se javila i Vesna Marušić koja nam je poslala fotografije malenih vatrenih navijača.





Tomislav Salopek svima je uputio pozdrav iz daleke Libije.



Nogometna ludnica sprema se i u Grčkoj. Tamo se nalazi Šime Miočić koji je vjernost hrvatskoj reprezentaciji također odlučio dokazati arsenalom navijačke opreme u hrvatskim bojama.


 
Tomislav Perić javio se s naftne platforme u Africi.  "Evo kako je 180 članova platforme različitih nacionalnosti posluživano za obroke. Jedini sam Hrvat i svi navijaju za Brazil. Osim mene, naravno. U boj, u boj, za narod svoj", rekao je Tomislav.



Dubravko Šiškić poslao nam je fotografije svoje obitelji koja večeras navija u Dubaiju.






Ante Schuman javio nam se iz Kalifornije.



Ivan Kristo i njegova ekipa u Clevelandu također su se okupili kako bi bodrili Vatrene.

Pročitajte više