Kako će izgledati Real bez Modrića i Balea

Foto: Marca, Guliver Image/Getty Images

NAKON što se Luka Modrić ozlijedio u studenom prošle godine na utakmici protiv Italije na San Siru, Real je bez hrvatskog veznjaka pobijedio u 18 od 24 utakmice u svim natjecanjima, no četiri, možda i ključne je izgubio. Porazi u prvenstvu na Mestalli, San Mamesu i posebno onaj 0:4 debakl na Calderonu možda će biti ključni za prvenstvo, a 2:0 poraz protiv Atletica u Kupu kralja oduzeo im je priliku da obrane naslov osvojen lani.

>Realu slomljena kičma, liječnici potvrdili: Kraj sezone za Modrića

>Luka Modrić se ponovno ozlijedio, upitan ostatak sezone?

Bez Modrića ''kraljevi'' igraju poput ''siromaha''

Do te nesretne ozljede na San Siru, Real je s Modrićem u sastavu igrao goropadno, kako u Primeri, tako i u Ligi prvaka. Međutim, slobodan pad je krenuo nakon novogodišnje pauze. Uslijedio je dramatičan pad forme. Real je počeo igrati neprepoznatljivo, a neke utakmice protiv slabijih protivnika dobivene su isključivo na silu, na reputaciju i na individualnu kvalitetu fantastičnih pojedinaca kakvih u Realovoj svlačionici ne manjka. Ipak, čim bi naletjeli na malo ozbiljnijeg protivnika, nemoć prvaka Europe bila je i više nego vidljiva.
 
Povratkom Modrića u momčad stvari su se promijenile. Ako i izuzmemo onaj poraz od Schalkea na Bernabeu, kad je povratnik Luka dobio nekih dvadesetak minuta, Real je ponovno pronašao igru. Ronaldo se vratio staroj navici maltretiranja protivničkih obrana i zabijanju golova kao na pokretnoj traci, a ''kraljevski'' klub opet je dobio konture momčadi koja ima puno pravo pretendirati kako na naslov u Primeri, tako i za obranu titule prvaka Starog kontinenta.
 
Protiv Malage Realu slomljena kičma
 
Nakon ove pobjede protiv Malage, Ancelotti je u velikim problemima. Uz Modrića ozlijedio se i Gareth Bale, a sve se to dogodilo samo četiri dana prije uzvrata protiv Atletica u Ligi prvaka. 
S ozljedama Balea i Modrića Realu je napuknuta kičma uoči jedne od presudnih utakmica sezone. Iz prvog susreta donijeli su na Bernabeu rezultat 0:0 i čeka ih paklena borba protiv Diega Simeonea. 
 
"Real je pogođen tamo gdje ga najviše boli. Ozljede Balea i Modrića uzdrmat će momčad", navode novinari u jutrošnjem izdanju pod naslovom "Polomljeni". 
 
Postavlja se pitanje ima li Ancelotti uopće pravu alternativu za velškog Usaina Bolta i hrvatskog čarobnjaka. Španjolski mediji pretpostavljaju da će prva opcija za Modrića biti Asier Illarramendi, koji je ove sezone odigrao 1407 minuta u 34 utakmice.
 
Također, u veznom redu talijanski stručnjak na raspolaganju ima i Samija Khediru, koji je odigrao 623 minute u samo 17 utakmica i novopridošlog Brazilca Lucasa Silvu, koji je u osam mečeva upisao 401 minutu. U kakvim mukama je Ancelotti govori i podatak da sva trojica potencijalnih zamjena za Modrića ove sezone nisu zabili niti jedan gol niti su upisali zabilježili asistenciju. S druge strane, Modrić i unatoč tromjesečnoj pauzi u svojoj statistici ima jedan gol i pet asistencija.
 
Gareth Bale ozlijedio se drugi put ove sezone, već na samom startu jučerašnje utakmice s Malagom. U pitanju je mišić lista lijeve noge i Velšanin će sigurno izbivati naredne utakmice. Ancelotti je u vrlo nezgodnoj situaciji, obzirom da Benzema ima problema s koljenom pa će od udarnog trojca Ronaldo biti jedini u potpunosti spreman.
 
Kad tome pridodamo činjenicu da su Bale i Benzema ove sezone zajedno zabili 39 golova, ne treba biti previše mudar za zaključiti kakve brige more Carla Ancelottija uoči ključnog meča sezone u srijedu protiv Atletica.
 
Na Atletico i bez suspendiranog Marcela
 
Dva su sustava koja Ancelotti može do kraja sezone forsirati: onaj 4-4-2, za kojeg se pretpostavlja da je logičan izbor za Atletico i onaj 4-3-3.
 
U prvoj varijanti u vezi bi trebali igrati James na desnoj strani, Illarramedi ili Khedira te Kroos u sredini i Isco na lijevoj strani, dok bi u napadu bili Benzema i Ronaldo.
 
U utakmicama za koje se Ancelotti odluči da mu je potrebnija 4-3-3 formacija, u sredini terena se nameću James, Kroos i i Isco, dok bi u napadu zamjena za Velšanina bili ili Jese ili Chicharito. Meksikanac je sinoć dobio priliku nakon što je Bale morao napustiti igru, no dojma smo da je Jese igrač više sličan Baleu te da bi baš ono mogao biti prva opcija Talijana u slučaju da se ovaj odluči za nešto ofenzivniju taktiku.
 
A da nevoljama za don Carla tu ne bude kraj, pobrinuo se i Marcelo, koji u srijedu neće moći nastupiti zbog akumuliranih žutih kartona, pa će prema svemu sudeći na njegovo mjesto Coentrao.
 
U svakom slučaju, Real čekaju teški dani.
 

Pročitajte više