Kako je Duvnjak poništio Karabatića

Foto: A. Čizmić / Cropix

KONAČNO je preuzeo ulogu koja mu je odavno namijenjena. Zabio je Francuzima devet pogodaka i zajedno s Mirkom Alilovićem udario temelj pobjedi nad Francuskom. Iako će to malo značiti za generaciju ne padne li Danska u polufinalu, osjećaj je jedinstven. Nema većeg rukometnog ogleda od Hrvatske i Francuske. No, najdraži nam rivali idu na hitnu obnovu. Zapamtit će Domagoja Duvnjaka. 
 

"Nisam se samo ja pokazao pokazali su se svi, od prvog do zadnjeg. Velika pobjeda. Moram čestitati svima ne velikoj borbi. Ostali smo bez Drage, ali smo se izvukli. Imali smo malu krizu u  drugom dijelu, pustili smo ih da dođu do 1 razlike, ali naša je pobjeda itekako zaslužena. Iscrpljeni smo, ali smo u polufinalu! Skupit ćemo snagu, nećemo ovdje stati, nadam se.  Čeka nas put, moramo se odmoriti. Ne znam uopće kad igramo, ali nije ni bitno", bio je presretan. 
 
Nakon što je u dva posljednja polufinala, u Srbiji i Londonu, zabio ravno nula golova, Dule se iskupio. 
 
"Križanjima smo izmorili Dinarta i Karabatića, bili smo odlično pripremljeni. Ubijali smo ih prodorima, šutom iz vani... No, moram reći, ovo što naša obrana radi, dečkima zaista skidam kapu. Moram pohvaliti i Mirka, bio je fenomenalan"
 
O dominaciji Hrvatske ovaj put puno toga reći će i statistika. 
 
 

Pročitajte više