Kako je Struve nokautirao Miočića: "Kad me pogodio onim direktom pomislio sam - sranje"

RAZUMLJIVO, Stipe Miočić i nije bio previše raspoložen za duge razgovore i analiziranje poraza od Stefana Struvea koji se dogodio sinoć na UFC-ovoj priredbi u Nottinghamu. Iz hrvatskog borca je i inače teško izvući pokoju dužu rečenicu, a nakon prvog izgubljenog meča u karijeri samo je razočarano šutio i gledao u pod.

"To je život, treba izvući pouke iz ovog meča, vratiti se u dvoranu i sljedeći put biti puno bolji. Vratit ću se jači i pametniji", izjavio je Miočić ekskluzivno za Fight Site.

Na kritiku da nije bio fizički spreman i da je ostao bez "benzina" u drugoj rundi Miočić odgovara.

"Ne znam što reći, bio sam dobro pripremljen, najbolje do sada. Nisam imao ozljeda niti nikakvih problema. Ne znam što se dogodilo. U prvoj rundi sam dobro radio eskivaže, a u drugoj su mu udarci počeli prolaziti. Pomislio sam - sranje!"

Kao ključan se pokazao jedan snažan Struveov aperkat koji je startao nevolje. Kasnije je nedostajalo i malo sreće jer je Miočić dobio prstom u oko, a zatim se i poskliznuo.

"Ogroman je i dugačak. Kad jednom počnu prolaziti njegovi udarci, onda si u problemima. Zakačio me prstom u oko, a kao za vraga, u tom sam se trenutku i poskliznuo. I onda je sjeo onaj desni direkt. E taj sam udarac osjetio i pomislio sam da sam tada stvarno u problemima", odgovara Miočić.

U jednom trenutku Stipe je Struvea bacio na pod, no borba se vrlo brzo vratila na noge...

"Plan je bila samo stojka pa sam se zato vratio na noge. Uhvatio mi je nogu i nisam želio ništa riskirati iako sam se osjećao puno snažnije od njega. Možda je to bila greška jer je, čini mi se, to bila odlična prilika za završiti meč. Sada je kasno plakati", dodaje američko-hrvatski borac i zaključuje:

"Ma vratit ću se jači u bolji nego ikada prije. Bila je ovo dobra škola."

Na kraju razgovora Stipe se još jednom zahvalio hrvatskim navijačima.

"Njihova mi podrška znači sve na svijetu. Ponosan sam jer predstavljam obje zemlje. Uskoro dolazim u Hrvatsku, no sada se najprije treba dobro odmoriti. Čeka me dugačak let kući."

Pročitajte više