Kalinić četvrti Hrvat u Fiorentini: I Dnjipro zaradio manje nego Hajduk

Foto: Getty Images/Guliver Image

NIKOLA KALINIĆ postat će četvrti Hrvat u redovima talijanskog prvoligaša Fiorentine čim klub i službeno potvrdi da je potpisao ugovor.

Već u srijedu se Dnjipro oprostio od hrvatskog napadača, da bi ubrzo povukli objavu sa službene stranice dok posao ne potvrdi i druga strana. Fiorentina je u četvrtak objavila fotografiju Kalinićevog dolaska i pitanje je sata kada će Talijani i službeno potvrditi transfer.

"Sretan sam", prenose Talijani Kalinićeve riječi nakon dolaska u Firencu.

Fiorentina je tražila klasičnog napadača koji bi popunio rupu prodajom Marija Gomeza Bešiktašu, a 27-godišnjeg Kalinića dobili su za 5 - 5,5 milijuna eura. Hrvatski napadač potpisao je na četiri godine za, tvrde talijanski izvori, milijun eura po sezoni.

Hajduk na Kaliniću zaradio najviše


Kalinić je i dalje najskuplji igrač u povijesti Hajduka i niti jedan klub na njemu nije zaradio koliko Splićani. S Poljuda je otišao 2009. u Blackburn za rekordnih 7 milijuna eura, a nakon dvije sezone u Premiershipu za 6 milijuna je prodan Ukrajincima, koji su ga "Violama" prepustili za još manji iznos iako su s njim imali ugovor do 2019. godine. 

U Seriju A Kalinić stiže nakon sjajne sezone u kojoj je za Dnjipro zabio 19 pogodaka, 5 u Europa ligi na putu do finala, u kojem je također zabio protiv Seville.

Četvrti Hrvat u Firenzi, 56. u Italiji

Inače, u Firenzi će biti prava hrvatska kolonija jer će Kalinić biti čak četvrti Hrvat u Fiorentini. Od ranije su već tamo Milan Badelj, Ricardo Bagadur i Ante Rebić.

A Hrvati su posljednjih sezona posebno popularni u Italiji. Početkom ljeta aktualni prvak Juventus doveo je Marija Mandžukića, a od ranije u Seriji A igraju Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Mato Jajalo, Stipe Perica, Ivan Strinić, Karlo Lulić...

U talijanskim nogometnim ligama je, bez Kalinića, 55 hrvatskih igrača, od kojih je 14 u klubovima Serie A.

 

Pročitajte više