Kamo ide Kelava?

Foto: Cropix

IVAN KELAVA napušta Maksimir, gdje je počeo svoju karijeru, i odlazi u Španjolsku gdje bi uskoro trebao postati igrač Granade.


Posao je načelno dogovoren, a Kelava je poručio kako u novi klub stiže sljedećeg tjedna. Preostalo je dogovoriti tek posljednje detalje transfera, ali igrač s najviše minuta u HNL-u ove sezone već se oprostio od suigrača i Maksimira.

"Čast mi je što me pozvao takav klub. Ako prođem liječnički, gotovo je, odlazim u Španjolsku", kaže Kelava kojeg su, prema pisanju Španjolaca, pratili Udinese i Watford.

Kruno Jurčić i nakon sinoćnje pobjede protiv Hajduka nije želio otkriti ime kluba u kojem će hrvatski vratar nastaviti karijeru, samo je rekao "lige petice". 

Španjolci upozoravaju kako za Kelavu nema mjesta u Granadi koja ima dva iskusna vratara, Tono ima ugovor još godinu dana, a Roberto Fernandez upravo je produljio svoj. Sumnjaju kako bi se s Kelavom mogla dogoditi situacija kao sa Wojciechom Pawlowskim, poljskim vratarom Udinesea.

Talijanska obitelj Pozzo vlasnik je talijanskog kluba, kao i Udinesea i Watforda, a sva tri kluba razmjenjuju igrače u maniri Dinama i Lokomotive. Prošle sezone Granada je imala čak 11 igrača Udinesea u svom sastavu.

Pawlowski je prošlog ljeta prešao iz Legije Gdanjsk u Udinese, iako je poljski klub transfer dogovorio s Granadom. Vratar je predugovor potpisao sa "zebrama" i ovu sezonu trenirao u njihovom dresu.

Pročitajte više