Kaos u Koprivnici - Tri gola, osam žutih i tri crvena kartona: Hajduk pobjedom nadomak finala Kupa!

Foto:  Dugandžić / Cropix

HAJDUK je golovima Sušića i Stojanovića s 2:1 slavio u Koprivnici u prvoj utakmici polufinala hrvatskog Kupa, došavši tako nad korak od plasmana u finale. Bila je to vrlo čudna utakmica, sa osam žutih i čak tri crvena kartona. No, krenimo redom.

> Krstičević: Nemate pojma koliko nam znači Kup, sve ćemo podrediti uzvratu

Vatreni početak u Koprivnici

Zbog velikih problema s ozljedama Mišo Krstičević poslao je na koprivnički travnjak momčad u formaciji Blažević, Vršajević, Andrijašević, Maglica, Plazonić, Jozinović, Caktaš, Nižić, Vuković, Lima, Kouassi. Domaćini su se suprotstavili pak u sastavu Rodić, Kokalović, Bubnjić, Ćanađija, Jugović, Banić, Delić, Purić, Rak, Novinić, Maras. Počelo je vrlo vatreno na obje strane, a već u 4. minuti nakon kornera s lijeve strane Nizić je pucao glavom, a s gol crte izbio jedan branič domaće momčadi.,

Nesmotreni Vršajević mogao je Hajduk koštati finala Kupa

Samo minutu kasnije uzvratili su Farmaceuti. U sjajnoj je prilici našao se Kokalović, nakon ubačaja s desna, međutim nije se najbolje snašao, promašivši cijeli gol. Uslijedi su neprecizni pokušaji Nižića i Kouassija da bi u 17. minuti zbog drugog žutog kartona isključenje zaradio Avdija Vršajević. Već sljedeću minutu Čanađija je mogao kazniti Bijele, no nije se najbolje snašao u kaznenom prostoru Hajduka.

Ozljeda Andrijaševića novi udarac Krističeviću


Da stvar bude gora po trenera Krstičevića u 30. minuti ozlijedio se Franko Andrijašević, umjesto koga je ušao Tino Sušić. Igra se uto primirila, sve negdje do kraja prvog poluvremena kada su domaćini opasno zaprijetili. Sjajno su izveli kontranapad, lopta je na povratnu došla do Purića čiji udarac s 15-tak metara prolazi tik pokraj vratnice. Bez golova otišlo se na odmor da bi drugo poluvrijeme otvorio sjajnom obranom Silvio Rodić. Caktaš je izašao sam pred gol, no čudnim instinktom obranio je to domaći vratar.

Sušić iznenadio Farmaceute, Vugrinec donio tračak nade

U 56. minuti Hajduk je poveo. Nakon kornera u gužvi je najspretniji bio Tino Sušić koji zabija za vodstvo gostujuće momčadi. S igračem manje Hajdukovci su dobro kontrolirali Koprivničance, sve do 12 minuta prije kraja kada je na dodavanje Glavice odlično reagirao Vugrinec, koji rutinski matira Blaževića za 1:1. Samo minutu kasnije mogli su domaćini i povesti, no nakon novog ubačaja Glavice Mario Jelavić glavom je promašio iz velike blizine.

Dva crvena domaćina u sedam minuta, Stojanović junak Hajduka

U 83. minuti odnos snaga na terenu izjednačio se kada je drugi žuti odnosno isključujući crveni zaradio je Elvis Kokalović. Sedam minuta kasnije isto je zadesilo i drugog stopera Slavena Igora Bubnjića pa su domaćini bili prisiljeni posljednjih nekoliko minuta igrati s devet igrača. Iskoristili su to Splićani već nakon minutu. Uslijed ubačaja s desnog krila najspretniji u sredini bio je Danijel Stojanović koji zabija za vrlo važnu pobjedu Bijelih.

Pročitajte više