Karabatić najavio novu francusku ofenzivu: Idemo po zlato na SP-u u Kataru!

Foto: Hina

ONO što su francuski rukometaši pokazali protiv domaćina Danske u finalu Europskog prvenstva početkom ove godine pričat će se još godinama (32:41). Neuništivi (Indestructibles) su nakon europskog zlata spremni za iduću misiju - svjetsko zlato. Vođa sjajne francuske generacije Nikola Karabatić želi objediniti sve tri titule; europsko, olimpijsko i svjetsko zlato.

"Naš cilj je poznat - zlato u Kataru. U periodu od 2008. do 2012. uzeli smo sve što se moglo osvojiti. U siječnju 2012. slabo smo odigrali turnir u Srbiji. Naravno, svi su se javili i rekli da je velika francuska generacija mrtva, a mi smo onda sedam mjeseci kasnije osvojili zlato na Igrama u Londonu!", rekao je Karabatić.

"Onda smo u siječnju 2013. izgubili u četvrtfinalu (op.a. od Hrvatske), ljudi su nas opet proglasili mrtvima, a mi smo onda odigrali nevjerojatno finale i uzeli europsko zlato", nadodao je francuski as.

Francuzi ne odbacuju svoje bivše reprezentativce

Za razliku od nekih drugih reprezentacija, Francuzi su napravili smjenu generacije i nastavili su s osvajanjem medalja.

"Trebalo je dosta vremena da se momčad uštima, bio je to težak zadatak, pogotovo da novi igrači pohvataju konce u obrani. Međutim, zahvaljujući našem bivšem reprezentativcu Didieru Dinartu, koji je sada trener obrane u našoj reprezentaciji, sve se nekako savršeno poklopilo. Što se tiče napada, radimo ono što uvijek radimo. Najiskusniji igrači imaju glavnu riječ, dok ovi mlađi uče i upijaju znanje", objasnio je 30-godišnji Karabatić.

Pročitajte više