Karamarko uvijek uz sportaše, osim kad gube

Foto: Screenshot; Facebook/Tomislav Karamarko

NAKON debakla Hrvatske na Eurobasketu, društvenim se mrežama počela širiti nova kletva koja glasi ovako; "dabog da te Karamarko podržao". Predsjednik HDZ-a i pretendent na mjesto premijera Vlade RH iskoristio je košarkašku reprezentaciju, koju vodi bivši ministar financija i HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker, kako bi što više promovirao svoj lik, djelo i stranku u ovo blaženo predizborno vrijeme.

Zgadili su nam nogomet, sad žele i košarku

> Rađa komentira za Index: Sustav smrdi od glave, u 20 godina diktature igrali su podobni, a ne sposobni

Reprezentacija u službi Karamarka i HDZ-a

Uoči utakmice osmine finala protiv Češke, Karamarko je na svom Facebooku objavio fotografiju na kojoj pozira zajedno sa Šarićem, Hezonjom, Simonom, Tomasom, Tomićem i Žorićem, ali kako utakmica nije išla po planu za izabranike Velimira Perasovića administratori Karamarkove Facebook stranice odmah su uklonili "sporan sadržaj".


Da predsjednik HKS-a koristi hrvatsku reprezentaciju za promociju svoje stranke vidjeli smo i na primjeru fotografije koju je objavila mladež HDZ-a. Karamarko i Žorić, ruku pod ruku, uz poruku: "budući premijer brinuti će o hrvatskom sportu iskrenu i sa srcem". Nadamo se samo da će se njegova briga proširiti i na pismenost mladeži HDZ-a.

Sve se mijenja, samo je svita ostala ista

Agonija hrvatske košarke traje već 20 godina. Od posljednjeg igrača koji je napustio postolje 1995. godine pa sve do danas mijenjali su se reprezentativci, kapetani i izbornici, ali samo je jedna konstanta koja je preživjela i koja je zaslužna za ta dva bolna desetljeća - politička elita koja se poput krpelja uhvatila za zdravo tkivo. Aktualni predsjednik HKS-a i njegov stranački gazda dugi niz godina "vode brigu" o hrvatskoj košarci. Šuker je bio prvi čovjek HKS-a od 2002. do 2004. godine, a jedini uspjeh koji je reprezentacija napravila u njegovom mandatu jest 11. mjesto na Euru 2003.

Čim je HDZ došao na vlast, Šuker je postao ministar financija, a na njegovo je mjesto došao Danko Radić. Nakon 11 godina vladanja, Radić je mjesto predsjednika HKS-a prepustio - Šukeru. Tomislav Karamarko također je bio čelnik HKS-a. Bio je Radićev potpredsjednik, kao i potpredsjednik KK Zagreba koji je nakon svojih pet minuta slave doživio financijski slom. Obzirom da je hrvatska košarka dotakla dno, od same organizacije Eurobasketa pa do konačnog rezultata, možda bi bila dobra ideja da se dotični okane ćorava posla, jer ovako na prvu čini se da još dugo nećemo gledati Hrvatsku na postolju velikog natjecanja. 

Dodatak: Nekoliko minuta nakon što smo objavili ovu vijest, Karamarko je vratio fotografiju na svoj Facebook uz nešto drugačiji status. Jedan od komentara ispod fotke bio je "oho, evo slike nazad", ali ubrzo je izbrisan.

Pročitajte više