Karlović izazvao skandal: Wimbledon je sranje!

IVO KARLOVIĆ doveo je u pitanje kredibilitet najcjenjenijeg teniskog turnira na svijetu! Nakon poraza od domaće uzdanice Andyja Murraya, Karlović je ogorčeno poručio:

"Osjećam se prevareno! na Grand Slamu, na centralnom terenu!"

Čak 11 puta linijski je sudac pokazao prijestup Karloviću kod servisa. Istina, izgledalo je pomalo neukusno, posebno jer je s druge strane stajao Britanac. Otočani čekaju svog pobjednika - zna se, od 1936. godine i Freda Perryja.

Karlović je protiv Murrayja u 2. kolu odradio jako dobar posao. No, malo znači kad izgubiš meč.

"Jedina razlika između mene i Murrayja bila je u prijestupima kod servisa! Ne znam što da kažem osim da je ovo danas bilo nečuveno. U cijelom životu, još od kako sam bio osmogodišnji dječak, nikada nisam načinio ovoliko prijestupa na servisu, suđeno ih je 11. Što je još zanimljivije, nikada ih suci nisu vidjeli kod 30/0 ili 40/0 nego uglavnom kod 30/30 ili u tie-breaku. Pa što je ovo? Davis Cup ili Wimbledon? Nakon ovog meča kredibilitet Wimbledona u mojim je očima drastično pao. Pa ja sam se nakon nekoliko dosuđenih prijestupa dodatno odmicao od linije, ali su ih svejedno sudili. To je bilo strašno, nečuveno. Ovo je Wimbledon, središnji teren, i oni rade takve stvari. To je sranje", Karlović nije birao riječi.

Njegov nastup strani su mediji klasificirali kao skandal.

"Sami izračunajte. Da sam ja dobio tih desetak poena tko bi dobio meč? Osjećam se prevareno. Na Grand Slamu, na središnjem terenu, ne znam što da kažem."

Naravno, iz publike je stiglo pitanje: je li ovdje riječ o očajničkoj želji i kompleksu organizatora koji Murrayja guraju prema naslovu.

"Ne samo Wimbledona nego cijele Engleske, pardon Velike Britanije. Suci su definitivno bili pristrani", zaključio je razočarano.

Na Karlovićeve riječi reagirao je i glasnogovornik turnira:

"Ukoliko želi neka uloži službeni prigovor i svi će dokazi biti uzeti u razmatranje."

Turnir skandala

Karlović nije jedini koji je uzburkao duhove All England Cluba. Rat je nastao između muške i ženske konkurencije, nakon što je Gilles Simon izjavio da nije ispravno da je nagradni fond za tenisače jednak onom za tenisačice. Razlog - muški je tenis daleko atraktivniji i popularniji.
"Mnogi igrači to misle, ali se boje reći", kaže Simon.

Pročitajte više