Karlović izgubio finale Newporta

Foto: Hina

HRVATSKI tenisač Ivo Karlović poražen je u finalu ATP teniskog turnira u Newportu od Australca Lleytona Hewitta 3:6, 7:6 (4), 6:7 (3).


Australac je do druge pobjede u šest međusobnih susreta stigao nakon dva sata i 30 minuta igre. Bilo je to 11. Karlovićevo ATP finale i šesti poraz, treći ove godine. U 2014. je izgubio finale Dusseldorfa od Nijemca Philippa Kohlschreibera 2:6, 6:7 (4), te u Memphisu od Japanca Keia Nishikorija 4:6, 6:7 (0). Australcu je to jubilarni 30. osvojeni turnir.

Karlović je loše ušao u meč. U prvom setu je dva puta izgubio servis i Hewitt je nakon 33 minute igre lako stigao do prednosti 6:3. Na otvaranju drugog seta Karlović je imao priliku za 'break', no Australac se izvukao. Međutim, nakon što je osvojio svoj servis, Karlović je načinio 'break' i poveo 2:1. Nažalost, već u idućoj igri Hewitt je uzvratio, a potom u osmoj igri stigao do novog 'breaka' i vodstvo 5:3. Australac je servirao za meč, no Karlović je odigrao sjajan gem i vratio se u život. Odluka o pobjedniku seta pala je u trinaestoj igri koja je otišla na Karlovićevu stranu. U trećem, odlučujućem setu oba tenisača su sigurno držala svoj servis i odluka je pala u 'tiebreaku'. Nažalost, ovaj je otišao na Hewittovu stranu.

Bio je to njihov šesti međusobni susret i drugi poraz hrvatskog tenisača. Hewitt je bio bolji od Karlovića i 2009. u Roland Garrosu. Karlović je Hewitta dva puta dobio u Queen's Clubu (2012, 2005), te po jednom u Wimbledonu (2003) i Tokiju (2007).

Pročitajte više