Karlović ne može preko Dodiga!

Foto: Neja Markičević/Cropix

IVAN DODIG pobijedio je Ivu Karlovića u drugom kolu Indoorsa sa 7:6(2), 6:7(2), 6:3! Dodig, osvajač turnira iz 2011, ponovno je razbio snove Karloviću o slavlju u rodnom gradu.

Karlović je bolje otvorio meč. Već u prvom gemu stigao je do 15-30, a do prvih break lopti došao je u devetom gemu. Međutim, Dodig je obje spasio sjajnim servisom. Prvi set je odlučen u tie-breaku, a Dodig ga je dominantno osvojio sa 7:2.

Odličnu igru s kraja prvog seta, Dodig je prenio i u drugi. U petom gemu je napravio break, a napadima Karlovića je odolijevao sve do desetog gema, u kojem je servirao za meč. Karlović mu je uzeo servis i set odveo u tie-break gdje je suparniku prepustio samo dva poena.

Ipak, Dodig je bolje ušao u treći set, a do odlučujućeg breaka stigao je u petom gemu kada je iskoristio prvu od tri vezane break lopte. Dodigu je ovo treća pobjeda u isto toliko mečeva protiv najvišeg tenisača na Touru.

Karloviću nisu pomogla niti 22 asa i 85 posto osvojenih poena na prvom servisu.

Dodig: Ubijao me servisom

"Bilo je teško, ubijao me servisom, ali imao sam sreće i uzeo mu servis u drugom i trećem setu. Znao sam da moram biti miran s njim", rekao je Dodig kojeg u četvrtfinalu čeka branitelj naslova Mihail Južnij.

"Južnij igra sjajno, bit će jako teško, a ja mogu obećati dobru borbu. I njemu odgovaraju uvjeti u Zagrebu. Južni će biti veliki izazov za mene."

Karlović: Dodig može do kraja

Div sa Šalate bio je zadovoljan svojom igrom.

"Odigrao sam odlično osim dva gema u kojem je nedostajalo koncentracije i tie-breaka prvog seta. Bekhend mi je sjajno radio. Zadovoljan sam iako rijetko imam priliku prolaziti suparnika na mreži jer danas nitko ne ide naprijed", rekao je Karlović koji Dodiga vidi kao jednog od favorita za osvajanje turnira.

"Dodig može opet osvojiti turnir. Podloga mu odgovara, uvjeti također, može do kraja."

Pročitajte više