Karloviću hrvatski derbi protiv Ćorića u Bukureštu

Foto: Hina

NASTASE TIRIAC TROPHY, turnir koji se zove u čast rumunjskih teniskih velikana igra se na zemlji u Bukureštu za nagradni fond od 485 tisuća eura i dio je ATP World Tour 250 series turnira.

Prvo izdanje ovog turnira igralo se 1993., a osvojio ga je Goran Ivanišević

U 2. kolu sastali su se hrvatski tenisači, treći nositelj Ivo Karlović i Borna Ćorić. Zanimljivo, ovo je bio prvi njihov susret na Touru, a 36-godišnji Karlović duplo je stariji od sugrađanina protiv kojeg je danas igrao.
 
Karlović je imao vrlo visok postotak prvog servisa od čak 77 posto, uz 12 aseva. Ćoriću je ponudio samo jednu break priliku na svoj servis, što je ovaj iskoristio u prvom setu, ali poklona više nije bilo.
 
Ćorić je prvi set dobio zahvaljujući breaku za 5:3, a Karlović u drugom setu izjednačuje tako što je Ćoriću uzeo servis također za 5:3. U trećem setu odlučio je Karlovićev servis, a odlučio je deveti gem, kada Karlović odiuzima suparnikov servis za 5:4, , nakon čega ne propušta iskoristiti svoje najjače oružje - servis za 6:4 u trećem setu i pobjedu.
 
Karlović u četvrtfinalu ide na još jednu veliku nadu svjetskog tenisa - Čeha Jiria Veselog. Karlović i Vesely, 21-godišnjak koji je 46. na ATP listi, igrali su samo jednom, a Karlović je slavio u dva tie-breaka prošle godine u Dueselldorfu, također na zemlji.
 
 
 
.

Pročitajte više