Keane: Znamo sve hrvatske mane

DESET godina reprezentacija Irske nije bila na velikom natjecanju od Japana i Koreje, a Euro u Poljskoj i Ukrajini dočekuju s iznimnim nestrpljenjem.

"Bilo je ovo teških i dugih deset godina. Željeli smo naravno biti na svim velikim natjecanjima, ali nažalost nismo se plasirali. Plasman u Poljsku i Ukrajinu donio je veliku promjenu u atmosferi oko reprezentacije. Veliki je to poticaj za sve i sigurno da želimo svojim navijačima pružiti nogometnu radost za kojom toliko čeznu", rekao je Robbie Keane.

2002. godine Irska je igrala u skupini s Njemačkom, Kamerunom i Saudijskom Arabijom. U prvom dvoboju remizirali su 1:1 s Kamerunom, četiri dana kasnije istim rezultatom završila je utakmica protiv Njemačke, da bi u posljednjem kolu s 3:0 pregazili Saudijce. U osmini finala nakon jedanaesteraca dalje je prošla Španjolska.

"Bio je to sjajan turnir za nas. Prošli smo skupinu, remizirali s kasnijim finalistom Njemačkom, a od Španjolske ispali tek nakon penala. Nadam se da možemo ponoviti taj uspjeh, to bi bilo sjajno", spremno će kapetan Irske.

Na kraju kratko se osvrnuo i na reprezentaciju Hrvatske...

"Hrvati imaju dobre individualne igrače poput Luke Modrića i mogu biti jako opasan protivnik. Radujem se što ću igrati protiv njega i vjerujem da ću mu poslije utakmice stisnuti ruku s tri boda u torbi", istaknuo je.

"Vrlo dobro poznajemo Bilićevu momčad. Gledali smo puno utakmica, znamo im sve mane i prednosti i smatram da ta saznanja možemo iskoristiti na najbolji mogući način", za kraj će.

Pročitajte više