Kek: Bit će odlazaka s Kantride, ali oni moraju biti planirani

Foto: Hina

RIJEKA u nedjelju od 19 sati na Kantridi u 33. kolu Prve HNL dočekuje Lokomotivu, u utakmici koja nema preveliko značenje za sezonu kluba s Kantride, ali je Kek i igrači shvaćaju izuzetno ozbiljno.
Pobjeda je jedini cilj
 
"S njima smo u posljednje vrijeme puno igrali i znamo sve pojedinosti jedni o drugima. Naš jedini cilj su novi bodovi te nastavak traženja nekog novog rješenja. Iako znate kakav sam ja, nisam pristaša neke velike revolucije, samo zato jer po plasmanu ne možemo ni bolje ni lošije. Za mene je svaka prvenstvena utakmica najvažnija te želim da se tako ponašaju i igrači", rekao je slovenski strateg uoči susreta.
 
Na raspolaganju će biti svi osim Alexa: "Jedino on ne konkurira jer ima problema s trbušnim zidom te je otišao na dodatne pretrage u Španjolsku. Svi ostali su na raspolaganju za odabir  18 – orice koji će biti u sastavu za Lokomotivu."
 
Prilika za uzvrat Filijali
 
Lokosi su u ovoj sezonu u dva domaća susreta porazili Rijeku i drugoplasirana momčad lige sad želi uzvratiti: "Dovoljan razlog da još više zapnemo i da dođemo do novih bodova. To je momčad koja, ako joj dopustiš da igraju po svome, može biti jako opasna. Mi moramo biti bolji nego što smo bili u Koprivnici. Naročito u veznom redu. I dalje mi vezna linije ne ‘štima’ i nije posložena. Tražit ću više ofenzive i tražim da bar jedan od veznih ide više prema naprijed."
 
"Tražimo kroz trening ubrzavanje igre i što veću direktnost i okomitost u igri. No isto tako istina je da cijela ekipa napravi odličan posao u defenzivi, što pokazuje i mali broj primljenih golova. Pokušat ćemo i dalje dizat formu, biti što konkretniji na  planu igre te u samim utakmicama napraviti što više jer utakmice su jedni pravi pokazatelj", objasnio je Kek.
Obrana privlači najviše pozornosti na tržištu
 
Također, prokomentirao je glasine prema kojima se sprema ljetna rasprodaja na Kantridi, na udaru menadžera u posljednje vrijeme su prije svega Tomečak i Leovac, a privlačni su kupcima i ostali defenzivci poput Leškovića i Mitrovića.
 
"Ja bih želio zadržati sve igrače, ali odlazaka će biti. No, svaki mora biti rezultat dogovora klubova i igrača. Ne želimo da se ponovi priča s Kramarićem i to treba izbjeći želimo li u novoj sezoni koja će doći vrlo brzo napraviti novi iskorak. Isto tako mi i tražimo igrače koji će oplemeniti našu igru. Planiramo dovesti dva do tri pojačanja i na tome se radi, ali o tom ćemo nakon sezone", zaključio je Kek.
 

Pročitajte više