Kek: Želim da se trakavica oko Kramarića napokon završi

Foto: Hina

RIJEKA je izgubila od Seville 1:0 u utakmici u kojoj joj je za europsko proljeće igrala samo pobjeda. No, igrači Matjaža Keka nisu se osramotili. Štoviše, u meču protiv aktualnog branitelja naslova, Rijeka je odigrala slodidno, posebice u drugom dijelu i pošteno je oznojila renomiranog protivnika.
 
>Sevilla druga dimenzija za Kekovu momčad: Rijeka bez europskog proljeća
 
Zadovoljan je bio i trener Rijeke Matjaž Kek, koji se zahvalio svojim igračima na prekrasnoj europskoj priči.
 
"Zaslužena pobjeda Seville. Odigrali smo pošteno, no oni su sam europski vrh i to treba respektirati. Pristup je bio pravi i nemam primjedbi. Mogu samo čestitati svojim igračima na sjajnoj europskoj sezoni. Možda žal ostaje samo zbog činjenice što nam je u sve tri utakmice koje smo izgubili, pa i onoj u Rijeci protiv Seville, falilo samo ono nešto. No, Sevilla nije momčad kao Šerif ili Ferencvaroš. Kad igraš s momčadi takve kvalitete, onda svoje šanse moraš iskoristiti. Željeli smo, ali smo, čini mi se i izgorjeli u toj želji. 
 
Što se tiče gola večeras i pitanja jesmo li ga trebali primiti ili nismo, morate znati da je jako teško igrati protiv ekipe koja tako brzo odigrava, koja je tako kvalitetna i moćna. No, sretan sam što smo ih dobar dio utakmice činili nervoznim. Imali smo svoje šanse, no falila nam je ta individualna kvaliteta.
 
Neki igrači su evidentno pali u formi, no mi nemamo fond igrača poput Seville ili nekih drugih momčadi iz europskog vrha i logično je da slijedi jedan takav pad. Ipak, ovo večeras je bilo puno bolje nego ono u Maksimiru u subotu. Osvojili smo sedam bodova, i premda smo možda i mogli dohvatiti i koji bod više, i ovo je sjajan rezultat.
 
Vezano za Kramarića, sad kad je završila ova europska priča, sad ću reći što mislim. Vrijeme je da se napokon riješi ova trakavica. Andrej je divan dečko i sjajan igrač, no logično je da će sve ove priče utjecati na njega. Neki reći da je pao u formi, da je puno toga promašio. Možda, ali ja ću reći da je još i više dao.  Kao trener, volio bih da on ostane, i on i još neki igrači za koje imamo ponude, no znam da nam je sudbina prodaja'', rekao je Kek nakon susreta.
 

Pročitajte više