Kek objasnio: Rijeka ima propuštene prilike, Dinamo Soudanija kojem sve ulazi

Foto: Hina

RIJEKIN trener zadovoljan je zalaganjem i željom njegovih igrača u derbiju na Kantridi, ali naravno, ne i rezultatom, porazom 1:2 od Dinama.

"Velike pohvale mojim igračima. Odigrali su pravu utakmicu u sjajnom ambijentu i zbog poraza mi je najviše žao gledatelja jer su stvorili takvu atmosferu. Žao mi je i igrača. Ali takav je nogomet, kada ne postigneš gol, primiš ga. Uz to, Dinamo ima Soudanija kojem sve ulazi.

Malo nam je nedostajalo, ali igrači su itekako željeli pobjedu i zdušno ulazili u duele, tako da im nemam što zamjeriti. Naravno, ne možemo biti zadovoljni rezultatom, ali ako ovako budemo radili  i dalje, to će nam nama se vratiti

Kapetan Rijeke Vedran Jugović također žali za propuštenim prilikama:

"Pokušali smo se dići nakon poraza u Liegeu, ali nismo realizirali brojne prilike, a tako kvalitetna ekipa kao Dinamo to kažnjava. Moramo doći k sebi, jer Dinamo nam je zabio iz naših trenutaka dekoncentracije, a Soudani je oba puta sjajno reagirao."

Zoran Mamić svjestan je kako Dinamo nije blistao na Kantridi i da pobjedu može zahvaliti trenucima Soudanijeve inspiracije:

"Bilo je puno problema u našoj igri, nismo bili na razini od četvrtka i Astre. Pobijedili smo, ali moramo biti bolji i kvalitetniji u puno segmenata igre. Mogla je utakmica otići i na njihovu stranu, mogla je i uvjerljivije na našu stranu."

Rijeka se čini kao jedini klub koji u Hrvatskoj može parirati Dinamu?

"Drago nam je što imamo protivnika koji se s nama može potući za za vrh."

Soudani, koji je do prije tri tjedna bio nezaintersiran, potpuno se preporodio. "Ratovali" ste s njim, očigledno se isplatilo?

"Kad igrač raskrsti sve dvojbe, onda to ovako izgleda. Ovo mu je jedini pravi put."

 

Pročitajte više