Kek stišava euforiju, Mamić ne odustaje od Kupa: "Dinamo je tek sad opasan"

Foto: Hina; Index
Video: HNK Rijeka, Index

RIJEKA je u prvoj utakmici finala Hrvatskog kupa porazila Dinamo na Maksimiru s 0:1, ali Matjaž Kek ne može biti miran pred uzvrat na Kantridi koji se igra za šest dana.

> Kup seli na Kantridu: Rijeka s devetoricom šokirala Dinamo na Maksimiru

> Nakon derbija na Maksimiru privedeno 30 navijača, ozlijeđenog zaštitara iznijeli s tribine

Rječani su zbog isključenja ostali bez dvojice igrača koji će vjerojatno propustiti drugu utakmicu pred svojim navijačima. Nakon sjajne sezone u kojoj su igrali i u skupini Europa lige, Rijeka je 90 minuta udaljena od Rabuzinovog sunca koje su osvojili 2005. i 2006. godine.

"Bilo je teško u zadnjim minutama kad smo ostali bez dvojice igrača, ali ostvarili smo prvi cilj - dali smo gol", rekao je Kek dodavši: "Tek sad je Dinamo opasan".

Podsjetimo, prije samo dva tjedna Rijeka je u prvenstvenom derbiju s Dinamom u samo jednom poluvremenu na Maksimiru potopljena sa 4:0. Kek je svjestan da ništa nije gotovo.

"Ovo je tek poluvrijeme... Imamo dobar rezultat iz teške utakmice. Moramo se bez puno emocija pripremiti za sljedeću utakmicu, i onda opet ići hrabro i otvoreno u uzvratu", dodao je slovenski stručnjak.

"Dinamo je sposoban svakog dobiti na strani, a Rijeka svakoga može pobijediti na Kantridi. Bit će to dostojno finale Kupa, sigurno će se odlučivati na rasprodanoj Kantridi. Šteta što ovaj put nije ambijent bio bolji", kaže Kek.

Mamić: Ako primimo gol, zabit ćemo dva

Na drugoj strani Zoran Mamić nije očajavao zbog poraza. Prvi put nakon srpnja 2010. godine Rijeka je srušila Dinamo na Maksimiru.

"Nismo bili dobri, ali ovo je tek prvo poluvrijeme. Rijeka nas je dobila agresivnošću. Dobili su nas našim oružjem i ja im na tome čestitam".

"Imamo problema u momčadi o kojima nisam nikada govorio pa neću niti sada. Ne želim tražiti opravdanja. Igrali smo kako jesmo, nije bilo dobro. Siguran sam da ćemo na Kantridi biti kvalitetniji i puno bolji", dodao je trener Dinama.

"Bilo kakva pobjeda na Kantridi dovoljna nam je za Kup. Što ako dobijemo gol? Zabit ćemo dva. Siguran sam da Dinamo ne može u dvije utakmice ne zabiti gol", zaključio je Mamić.

Pročitajte više