Kekova europska Rijeka nemoćna protiv bunkera Lokomotive (1:1)

Foto: Cropix / T. Cimaš

LOKOMOTIVA je zaustavila europsku Rijeku! Matjaž Kek i dalje je neporažen, ali 1:1 nije rezultat koji su Riječani priželjkivali na Kantridi. U iznimno lošem prvoj dijelu prvi udarac u okvir gola završio je u mreži. Lokomotiva je povela u 41. minuti preko Trebotića koji je pogodio s 18 metara na asistenciju Pjace. Rijeka je izgledala potpuno neprepoznatljivo u odnosu na izdanja protiv Stuttgarta kojeg su eliminirali iz Europe. Neprepoznatljiva je, međutim, bila i Lokomotiva, čiji trener teži igri, ali večeras njegovi igrači nisu znali izaći iz vlastitog šesnaesterca. Rijeka je napadala, ali jalovo, bez koncentracije. Nije pomogao ni sjajni ambijent Kantride. 

Najbolju je šansu u trećoj minuti propustio Benko, kada je zakasnio na peterac pokupiti ubačaj Tomečaka. U 47. minuti s peterca je pokušao i Anas Sharbini, no njegov udarac zaustavio je Šarlija. Lokomotiva se disciplinirano branila, a Rijeka promašivala. U 62. minuti mogao je zabiti Krstanović, ali ponovo bez uspjeha. Upornost se domaćinima ipak isplatila u 74. minuti; Krstanović je pucao prema vratima, a Samateh odbio loptu u noge Kvržića koji je postavio konačnih 1:1.

Riječani su posljednji put svladali Lokomotivu još početkom sezone 2011./2012. U posljednjih pet  utakmica upisali su tri remija i dva poraza.

Rijeka i Lokomotiva borili su se za drugo mjesto na ljestvici, a nakon večerašnjeg remija i osam kola, sa 16 bodova izjednačeni s Hajdukom. Rijeka je ipak na drugom mjestu zbog bolje gol razlike. Dinamo je vodeći s 20 bodova.

Početni sastavi: 

RIJEKA: Vargić - Boras, Knežević, Lešković, Tomečak - Maleš, Pokrivač - Mujanović, Alispahić, Sharbini - Benko

LOKOMOTIVA: Šarlija - Samateh, Puljić, Mesarić, Bručić - Trebotić, Mrzljak, Chago - Pjaca, Mišić, Šitum
 

Pročitajte više