Kekove trupe i dalje marširaju: Rijeka slomila Žilinu!

Foto: Tea Cimas/Cropix

RIJEKA je upisala pobjedu u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka. Pobjednički niz nastavljen je protiv Žiline, Kekova momčad slavila je 2:1.


Rijeka je povela već u 3. minuti kada je povratnik na Kantridu, Anas Sharbini, prekrasnim udarcem iskosa s 10 metara slomio vratara Žiline. Domaćin je odmah nastavio s agresivnom igrom. Kekova momčad nanjušila je "krv" i Slovaci su bili u potpunosti bespomoćni.

Žilina je u drugom poluvremenu krenula na sve ili ništa. Vratar Vargić je morao u nekoliko navrata spašavati gol Rijeke. S druge strane, Leon Benko radio je dar-mar pred protivničkim vratima, ali Kek je u potpunosti pogodio kada je na teren poslao mladog Kvržića, koji je u 59. minuti primirio loptu u kaznenom prostoru i iz okreta povisio na 2:0.

Gol nade za Žilinu

Kako se utakmica bližila kraju, tako je Žilina sve više prijetila golmanu Rijeke. Kao što smo ranije napisali, Vargić je u nekoliko navrata zaustavio gostujuće napadače, ali bio je nemoćan u 74. minuti kada je Majtan s pet metara glavom smanjio na 2:1. 

Rijeka - Žilina 2:1

Rijeka: Vargić - Tomečak, Knežević, Marić, Škarabot - Maleš - Močinić - Jugović, Alispahić, Sharbini - Benko

Žilina: Dubravka - Nunes, Piacek, Akakpo, Mabouka - Skvarka, Paur, Mihalik - Pecovsky, Majtan - Pich

Pročitajte više