Kerber i Azarenka u polufinalu Wimbledona

ANGELIQUE KERBER plasirala se u polufinale Wimbledona nakon što je porazila Sabine Lisicki u četvrtfinalu sa 6:3, 6:7, 7:5.

Poslije trilera na središnjem terenu All England Cluba osma nositeljica si je ipak prokrčila put do pobjede i polufinala, iako je to mogla napraviti puno ranije. U drugom je setu, naime, povela s 3:0, imala loptu i za 4:1, ali dopustila je Lisicki da se vrati u igru.

Potom je kod 5:4 u drugom setu Kerber imala prve dvije meč-lopte, istina na servis suparnice, a u tie-breaku još jednu. Ništa od toga nije iskoristila i meč je otišao u treći set u kojem je nakon niza preokreta 24-godišnja Kerber došla do novih prilika za okončanje dvoboja. Iskoristila je na koncu ukupno petu meč-loptu i izbjegla ponavljanje priče s nedavnog WTA turnira u Eastbourneu kada je u finalu propustila upravo pet meč-lopti protiv Tamire Paszek.

Kerber je tako došla do pobjede i u petom međusobnom ogledu s dvije godine mlađom sunarodnjakinjom, a za ulazak u prvi finale na Grand Slam turnirima će igrati protiv bolje iz dvoboja Agnieszke Radwanske i Marije Kirilenko. Taj je meč zbog skliske trave i mraka zaustavljen u trećem setu i naknadno prebačen na središnji teren.

Radwanska i Kirilenko su čekale da svoj meč završe Viktorija Azarenka i Tamira Paszek, a Bjeloruskinja je u tom dvoboju slavila sa 6:3, 7:6(4) poslije 109 minuta igre. Austrijanka je dobro namučila drugu nositeljicu koja je u drugom setu dvaput servirala za meč, kod 5:4 i 6:5. No, oba je puta 37. igračica svijeta napravila obrat i osigurala tie-break u kojem je Azarenka ipak osigurala pobjedu i meč protiv Serene Williams u polufinalu. Amerikanka je, podsjetimo, još ranije svladala braniteljicu naslova Petru Kvitovu.

Spomenimo i da će Azarenka u slučaju ulaska u finale od ponedjeljka ponovno biti prva tenisačica svijeta.

Wimbledon, četvrtfinale tenisačica:

Kerber (8) - Lisicki (15) 6:3, 6:7(7), 7:5

S. Williams (6) - Kvitova (4) 6:3, 7:5

Azarenka (2) - Paszek 6:3, 7:6(4)

Pročitajte više