Kiša prestala, Čilić ispao: Robredo i Cuevas u finalu Umaga!

Foto: Hina

NAKON što je sinoć i jutros kiša pokvarila atmosferu na ATP-u u Umagu odgodivši polufinalne mečeve, domaću je publiku razočaralo i ispadanje jedinog preostalog hrvatskog predstavnika. Marin Čilić ispao je porazom od Tommyja Robreda, koji će u finalu igrati s Pablom Cuevasom.

Urugvajski tenisač Pablo Cuevas prvi je izborio finale jubilarnoga 25. ATP turnira u Umagu nakon što je u polufinalu svladao prvoga nositelja Talijana Fabija Fogninija s 6:3, 6:4.

Cuevas, 60. tenisač svijeta, iskoristio je i umor Fogninija koji kasno sinoć nakon dva sata i 42 minute velike borbe pobijedio mladu hrvatsku nadu Bornu Ćorića. Za Cuevasa je to drugo finale u karijeri, a u Umag je došao kao pobjednik turnira u Baastadu.

Čilić je protiv Robreda vodio napetu bitku u prvom setu, ali posustao je u tie-breaku. Čilić je propustio čak sedam set-lopti u prvom setu, servirao je za set kod 5:3 i imao 40-15, a u "tie-breaku" je propustio još tri lopte za dobitak seta. Nakon vodstva 10:9, Španjolac je preokrenuo i uzeo prvi set, a u drugom u 35 minuta slavio sa 6:3.

Marina je u ključnim trenucima, pogotovo u 13. igri potpuno izdao prvi servis, a samo u prvom setu nanizao je i čak 26 neprisiljenih pogrešaka. Nakon gubitka prvog seta Marin je loše otvorio i drugi, izgubio je svoj početni udarac u drugom gemu, a Robredo je bio čvrst na svom servisu i iskoristio veliku Čilićevu nervozu, koji je na ovom meču razbio i reket. Bio je ovo njihov šesti međusobni dvoboj, a Robredo je izjednačio na 3-3.

Finalni dvoboj igra se večeras od 20 sati.

Pobjednik Umaga dobit će oko 77 tisuća eura i 250 bodova. Finalist će dobiti 40 tisuća eura i 150 bodova, a Čilić i Fognini kao poraženi polufinalisti spremili su 22 tisuće eura i 90 bodova.

Čilić - Robredo 6:7 (10:12), 3:6

Pročitajte više