Kišerlovski slomljen: Istukao bih Leipheimera da sam mogao micati nogom!

TAKO mu je dobro išlo, a tako je nesretno okončao svoj nastup na Tour de Franceu. Robert Kišerlovski u 14. etapu najprestižnije biciklističke utrke na svijetu ušao je kao 22. u ukupnom poretku, ali je nakon drugog uspona uslijedio spust prilikom kojeg je 25-godišnji Riječanin pao i zaradio ozljedu ključne kosti.

Razlog njegova pada krije se u čavlićima koje su nepoznate osobe postavile na trasu kojom su prolazili biciklisti. Jedan od njih probušio je gumu Slovencu Janezu Brajkoviču, a nakon što se Kišerlovski zaustavio kako bi mu pomogao, na njega je naletio Amerikanac Levi Leipheimer i polomio ga. Sam Leipheimer je s ogrebotinama i modricama zadobivenim u sudaru nastavio utrku.

Pehovi prate Kišerlovskog

Nažalost, nije prvi put, Kišerlovski pamti i Vueltu 2009. i prošlogodišnju Nicu.

"Mene je zgnječio, a njemu se gotovo ništa nije dogodilo. Istukao bih ga dok smo na podu ležali samo da sam mogao micati nogu", našalio se Kišerlovski u razgovoru za Sportske novosti.

Da je kojim slučajem nastavio...

"Siguran sam da bih na kraju bio među TOP 20 u ukupnom poretku. Šteta, baš šteta, ali drago mi je da se na rentgenu nisu vidjeli tragovi od prijašnjeg loma."

Francuzi pokrenuli veliku istragu

Ipak, izrazio je nadu da mu se nešto slično neće dogoditi i na Giro d'Italia, njemu puno dražem nadmetanju od Tour de Francea.

"Ne sviđa mi se Tour de France jer je sve puno napetosti, previše je nervoze među svima, a sve to bez nekakvog posebno razloga. Nadam se da sam sad ispucao nesreće za neko vrijeme te da mi se neće nešto slično dogoditi i na mojoj najdražoj utrci", zaključio je Kišerlovski.

Biciklisti? Oni su, jasno, ogorčeni na sva ta događanja i žele ograničiti pristup gledatelja stazi. Njihovim apelima da se pronađu počinitelji ovog čina odlučila je udovoljiti francuska policija, koja je pokrenula istragu nakon što se doznalo da su sporni čavlići pokvarili planove 20-orici natjecatelja...

Pročitajte više