Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Legia pobjedom ide po naslov jesenskog prvaka

Foto: Cropix

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Nogomet, poljska liga: Legia - Ruch

Legia je pobjedom nad Widzewom uspjela zadržati dovoljnu razliku nad konkurencijom te se u miru može pripremati za zimsku stanku. Ipak, na rasporedu su još dvije utakmice i trener Urban je dao do znanja kako su očekivanja ništa manja od maksimalnog učinka.

Susret s Widzewom je protekao bez napetih situacija, iako rezultat od 1:0 možda daje pogrešnu sliku. Rutinski su odradili tu utakmicu te još jednom pokazali zbog čega su od početka sezone vodeći na tablici i zbog čega su glavni konkurenti za osvajanje titule. Potvrdu jesenskog prvaka mogu ostvariti već u ovom kolu, jer je vjerni pratitelj Lech, koji je prema treneru Urbanu glavni konkurent za titulu, izgubio na domaćem travnjaku. Pobjeda im donosi prednost od minimalno šest bodova, a u takvoj situaciji dodatan motiv nije potreban.

"Došli smo u situaciju u kojoj imamo četiri boda prednosti nad konkurencijom uoči završetka jesenskog dijela. Želimo u preostale dvije utakmice potvrdili našu kandidaturu za osvajanje titule te povećati prednost. Susret s Ruchom nam je posljednja utakmica pred domaćom publikom ove godine i normalno je da očekujemo pobjedu", kazao je Urban, koji je u nastavku razgovora dodao:

"Imamo priliku potvrditi jesensku titulu pred našim navijačima, a to ne želimo propustiti."

Kapetan ekipe Ivica Vrdoljak sigurno neće zaigrati do proljeća. Nakon ozlijede u susretu s Jagielloniom, kapetan je bio van stroja, no detaljni pregledi su pokazali opasne probleme s ahilovom tetivom, što je potvrda kako mora mirovati. Uz njega niti ovaj puta neće biti već dulje ozlijeđenog veznjaka Wolskog i napadača Saganowskog. Utakmicu će zbog suspenzije propustiti i branič Rzezniczak.

Ruch je definitivno ponovno upao u krizu, kao što je to bio slučaj na početku sezone. Navijači se spravom zgražaju u prethodnih nekoliko tjedana, što zbog rezultata svojih ljubimaca, što zbog činjenice kako će izgradnja novog stadiona ostati samo pusta želja.

Dolazak iskusnog trenera Zielinskog na klupu gostujuće ekipe donio je promjene te je uz pozitivan šok došao i rezultat. Sada kada su se stvari vratile u normalu, gosti ponovno mlate praznu slamu. Igra je katastrofalna i sigurno u mislima jedva čekaju zimsku stanku kako bi konsolidirali redove. Ipak, treba priznati kako od početka sezone imaju velikih problema s izostankom važnih igrača, što je najveći krivac ovako loše odigrane polusezone.

Situacija je ozbiljna, jer fenjeraši, Belchatow i Podbeskidzie postepeno podižu formu, pogotovo Belchatow i ako se gosti ubrzo ne uozbilje mogli bi se naći prsa u prsa s ekipama koje su ove sezone označeni kao glavni kandidati za ispadanje iz Ekstraklase.

Zienczuk, Straka, Janoszka i Šultes su već poznata imena kada su u pitanju izostanci, no za današnju utakmicu imamo i jedan novitet na listi, a to je branič Lewczuk, koji mora odraditi suspenziju. Ponovno će obrana Rucha biti na udaru kao najslabija karika.

"Ponovno imamo problema, ali nije vrijeme za plakanje, nego moramo ozbiljno prionuti na posao. Legia je prvi favorit za osvajanje titule i jasno je kako su favoriti, no ne pobjeđuje uvijek favorit. Imamo mi svojih aduta, prvenstveno mislim na napadača Piecha koji može zabiti svakom, tako da nećemo samo statirati na terenu", kazao je gostujući strateg.

Prognoza:

Legia - Ruch, tip 1

Sve osim pobjede Legie bi bilo ravno padu atomske bombe. Jedino što može spriječiti pobjedu "zelenih" jesu igre ispod stola, no do toga mislim da neće doći. Prvi favorit za osvajanje titule ove sezone doslovno gazi sve pred sobom te je do sada opravdao očekivanja. Legia nema pravog protivnika u Ekstraklasi, a kako su i dalje nabrijani na svaku utakmicu, uvjeren sam kako niti danas neće popustiti s koncentracijom, jer imaju priliku zadati težak udarac rivalu iz Chorzowa.

Trener Urban je najavio lov na svih šest bodova do kraja sezone i ja vjerujem kako će domaćin taj cilj i ostvariti. Sastav je kompletan, ne računajući izostanke koji su već dulje prisutni. Gosti se muče i vjerujem kako trener Zielinski jedva čeka zimsku stanku kako bi mogao "obraditi" igrače po svojoj želji. Preuzeo ih je u sličnoj situaciji, ali je uz pozitivan šok forma polako rasla. Ipak u posljednje vrijeme su se vratili starim navikama i upitno je kako će uprava reagirati u zimskoj stanci te kakve se sve promjene spremaju za proljeće. Danas nemaju što tražiti u Varšavi, jer igra koju su nam prezentirali u posljednjih nekoliko utakmica nije vrijedna ničeg drugog nego laganog poraza. Obrana je propusna, napadači nisu učinkoviti, a čudo je moguće jedino ako Zielinski ima nekakvu magiju za koju nitko ne zna.

Napadač Ljuboja, prvi topnik lige, je spreman te se uz pobjedu domaćeg sastava s treba probati odigrati kako će on postići pogodak.

Pročitajte više