Kome se mora ispričavati zlatna hrvatska olimpijka?

NITI jedan dan nije prošao otkako je Sandra Perković postala prva hrvatska zlatna olimpijka na ljetnim Igrama, a malo je nedostajalo da postane državni neprijatelj broj "1".

Na javnoj televiziji, ali i u drugim medijima, tijekom nedjelje prozvali su je nekoliko puta jer se, zamislite, nije udostojila pojaviti na druženju s hordom novinara koji će je još jednom pitati kako se osjeća nakon pobjede na Olimpijskim igrama u Londonu. Sandra je uzela medalju, zahvalila svima koji su stali uz nju kada joj je bilo najteže, obratila se hrvatskoj javnosti i odlučila svoj životni, i za Hrvatsku povijesni, uspjeh proslaviti u krugu obitelji. Barem taj jedan dan.

No, nije se to svidjelo uvrijeđenim novinarima, kao ni vodstvu HOO-a i političkim uglednicima koji su se poželjeli s njom fotografirati - dok je zlato još vruće. Najtraženija sportašica u Olimpijskom selu možda bi i gore prošla da na kraju nije popustila i stigla u "hrvatsku kuću" ispuniti obvezu prema svojim "mecenama".

"Odlično se osjećam, malo sam umorna. Znam da ste me htjeli vidjeti, ali smatrala sam da mi je obitelj trebala biti broj 1 jer je ovo najsretniji dan u mom životu", opravdavala se Sandra dodavši kako se radilo o nesporazumu između HOO-a i novinara.

"San mi je bio otići na Olimpijske igre, ali nisam ni sanjala da bih mogla biti olimpijska pobjednica", dodala je pred kamerom HTV-a.

Jedan od najzaslužnijih za olimpijsko zlato je Sandrin trener Ivan Ivančić.

"Osjećam se odlično, kako drugačije nego izvanredno, ipak je ovo prvo zlato za Hrvatsku i prvo zlato za jednu hrvatsku olimpijku. Očekivao sam više, ali zadovoljan sam i ovime jer je titula osvojena superiorno", rekao je Ivančić.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, te njegov pomoćnik Petar Skansi, također su stigli čestitati Sandri.

"Ovo je velika pobjeda, prva medalja nakon osam godina, 19. medalja za Hrvatsku od samostalnosti i prva ženska uopće. Sandra je napravila veliki uspjeh, a tek su joj 22 godine. Vjerujem da će za nju biti još olimpijskih medalja", rekao je Jovanović.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša dodao je:

"Bili smo uz Sandru uvijek, i kada joj je bilo najteže stali smo uz nju, nije prekidala trening niti pod suspenzijom. I to je dio koji je ugrađen u ovaj rezultat".

Poslušajte kakvu je euforiju Sandra pronijela Londonom: "Rekla sam - vratit ću se jača nego ikad"

"Hrvatska slavi zlatnu Sandru"

> Ovo je hrvatski san

> Prva zlatna Hrvatica na ljetnim Igrama

> Sandra Perković - Jača od sepse i suspenzije

Pročitajte više