Konjuh izborila svoje prvo WTA četvrtfinale!

Foto: Hina

MLADA hrvatska tenisačica Ana Konjuh izborila je prvi plasman u četvrtfinale nekog WTA turnira, nakon što je u Istanbulu u dvoboju 2. kola pobijedila Japanku Misaki Doi 6:4, 6:7 (3), 6:4.

Dvoboj između 16-godišnje Dubrovčanke i 23-godišnje Japanke, 85. tenisačice svijeta, trajao je dva sata i 15 minuta igre. Konjuh je tijekom meča čak sedam puta oduzimala servis svojoj suparnici, ali ga je i tri puta izgubila.

Konjuh je i ranije mogla do pobjede. Nakon što je dobila prvi set 6:4 u drugom je povela 3:0, no Japanka je nanizala četiri gema, uz dva 'breaka'. Konjuh je ipak uspjela izboriti 'tiebreak' koji je otišao na stranu japanske tenisačice. U odlučujućem setu Ana je uz jedan 'break' povela 5:2, te pri rezultatu 5:3 imala meč loptu. No, izgubila je servis. Doi je potom servirala za 5:5, no Ana je odigrala sjajan gem još jednom oduzevši servis suparnici za konačnih 2-1 u setovima.

Bila je to Anina četvrta uzastopna pobjeda u Istanbulu nakon što je dvije ostvarila u kvalifikacijama pobijedivši Kazahstanku Sesil Karatančevu, te Čehinju Krystinu Pliskovu, a potom u prvom kolu priredila iznenađenje porazivši petu nositeljicu Slovakinju Magdalenu Rybarikovu.

Njezina iduća suparnica bit će 19-godišnja Ukrajinka Elina Svitolina, 35. tenisačica svijeta. Svitolina je četvrtfinale izborila pobjedom protiv Crnogorke Danke Kovinić izgubivši samo tri gema. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Pročitajte više