Kopirali Albance: Dron s brazilskom zastavom usred Buenos Airesa

Screenshot YouTube

TENISAČI Argentine pobijedili su u Buenos Airesu Brazil s 3:2, te se kao posljednji plasirali u četvrtfinale Svjetske skupine Davis cupa gdje će igrati sa Srbijom.
 
Južnoamerički teniski obračun trajao je čak četiri dana, a pobjednički bod je Argentincima donio Federico Delbonis koji je slavio protiv Thomaza Belluccia s 6-3, 3-6, 6-2, 7-5. Argentinci su u ovom dvoboju gubili s 1-2, da bi u nedjelju Leonardo Mayer iskoristio tek 11. meč-loptu protiv Joao Souze u meču koji je trajao čak šest sati 42 minute, te izjednačio na 2-2. Delbonis i Bellucci su zato morali igrati u ponedjeljak.
 
Argentina se tako u četvrtfinalu pridružila Srbiji, Belgiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Kazahstan, Australiji i Kanadi, a sljedeći meč igrat će protiv Srbije.
 
Meč između Mayera i Souze najduži je meč u povijesti singla u Davis Cupu te je s trona najdužih smijenio onaj iz 1982. između John McEnroea i Matsa Wilandera kad je Amerikancu za pobjedu trebalo punih šest sati i 22 minute.
 
Otkako je uveden tiebreak, najduži meč je bio onaj iz 1989. između Horsta Skoffa i ponovo Matsa Wilandera koji se igrao šest sati i četiri minute.
 
ATP rekord na zemlji drži Fabrice Santoro koji je 2004. na Roland Garrosu  za pobjedu nad sunarodnjakom Arnaudom Clementom trebao šest sati i 33 minute.
 
Naravno, najduži meč u povijesti su 2010. odigrali na Wimbledonu John Isner i Nicolas Mahut, a Amerikanac je u mitskom meču slavio nakon nestvarnih 11 sati i pet minuta.
 
Najduži meč u povijesti Davis Cupa igrali su Tomas Berdych i Lukas Rosol protiv švicarskoj dvojca Chiudinelli - Stanislas Wawrinka. Češki par je slavio nakon nešto više od 7 sati.
 
Osim po svojoj dramatici i dužini, meč između Mayera i Souze obilježili su brazilski navijači koji su ukrali albansku ideju i nad nebom iznad stadiona provozali dron s brazilskom zastavom.

Pročitajte više