Kostelić utučen i bez teksta: Jednostavno nemam što reći

NIJE MU sjeo težak poraz u posljednjoj utrci sezone. Ivica Kostelić cijelu sezonu predvodio je slalomsku karavanu i nakon što je ostao bez šanse da se bori za Veliki globus, jasno je što mu je značio ovaj mali.

> Video - Gotovo je: Myhrer oteo Ivici najdraži Mali globus!

> Mediji o teškom porazu Kostelića: "Andre Myhrer novi kralj slaloma"

"Mogu samo čekati, žao mi je", rekao je nakon prve vožnje posljednjeg slaloma sezone u Schladmingu.

"Puno sam riskirao jer moje tijelo nije u dobrom stanju, morao sam riskirati i zato nisam išao brzo kao inače...", procijedio je pred austrijskim kolegama.

Izgledao je totalno utučen. Jučer se tješio malim kombinacijskim kristalom, danas nije našao ništa za što se može uhvatiti. Njegov prijatelj Ande Myhrer novi je kralj slaloma.

"Njegovi osjećaji još se intenzivirali nakon druge vožnje. Danas sigurno više neće pred novinare", javio nam se direktor skijaške reprezentacije Nenad Eror.

Nije bilo smisla inzistirati, nakon što smo čuli da Ivica ne želi niti novinarski doček na Plesu. Zamolio je za mir.

"Poručio je da jednostavno nema što reći", prenio je Eror.

Svečana ceremonija dodjele trofeja bila je nešto što bi Kostelić danas rado zaobišao da je mogao. No, stisnuo je ruku Myhreru. Ako mu je netko morao oteti taj globus, neka je to Myhrer.

Myhrer: Dugo sam se borio za ovaj dan

"Jako dugo sam se borio za ovaj dan. I na kraju uspio", rekao je Myhrer kojem je ovo prvi Globus u karijeri.

"Otvorena mi je bila mala šansa na samom kraju sezone. No, šansa je postojala i to mi je bilo najbitnije. Dobio sam boj protiv dvojice strašnih skijaša koje silno respektiram", rekao je 29-godišnji skijaš koji je na posljednjim Olimpijskim igrama osvojio broncu u ovoj disciplini.

Pročitajte više