Kovač: Ne bojimo se Brazila, bit će to prava fešta

Foto: Hina

OČI svijeta uprte su u hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja se u Brazilu priprema za otvaranje Svjetskog prvenstva s Brazilom 12. lipnja.

Hrvatski izbornik Niko Kovač zasigurno je umoran od brojnih intervjua i pressica, ali za austrijske novinare je našao vremena i otkrio razmišljanja dva dana prije početka najvećeg nogometnog ludila.

"Velika nam je čast otvoriti SP. Za nogometaša nema veće časti nego otvoriti prvenstvo pred punim stadionom protiv domaćina turnira. Milijarde će nas gledati ispred TV-a, možda ne zbog Hrvatske, ali i mi ćemo biti u fokusu. Ovo je velika prilika za nas, i rezultatski", kaže Kovač i dodaje:

"Ne bojimo se Brazila, poštujemo ga. No, mi nemamo što izgubiti, sav pritisak je na njima, publika će ih tražiti pobjedu, morat će juriti gol. Mi moramo iskoristiti svoje prilike, uvjeren sam da ćemo ih imati. Za nas Hrvate to će biti prava fešta, ponosni smo na sve to što smo postigli".

O ulozi i mogućnostima svoje momčadi u Brazilu te može li Hrvatska ponoviti 1998., Kovač je rekao:

"Drugačija je to bila momčad. To je bio jedinstven turnir. Želimo iznenaditi i u Brazilu, pokazati da igramo dobar nogomet, ali konkurencija je jaka, nećemo lako dobiti ni Meksiko ni Kamerun. Naš cilj je prolaz skupine".

U prvoj utakmici s domaćinom Kovač će biti bez prvog napadača Marija Mandžukića koji će odraditi suspenziju zbog crvenog kartona protiv Islanda.

"Imamo alternative, pripremili smo se. Jednog od njih znate - Nikica Jelavić, ali treba nam svaki igrač ako želimo nešto postići na SP-u".

> Modrić: Utakmica se dobiva u veznom redu, možemo pobijediti Brazil

> Eduardova poruka sunarodnjacima: Iznenadit ćemo vas na otvaranju prvenstva

> FIFA odredila: Japanac Yuichi Nishimura sudi Hrvatska - Brazil

Pročitajte više