Kovač objavio putnike za Brazil: Otpali Čop, Bubnjić, Pašalić i Badelj! Močinić ide na SP!

Foto: HNS
VIdeo:
 Index 

NAKON utakmice s Malijem u Gradskom vrtu Niko Kovač objavio je konačni popis putnika za SP u Brazilu. Hrvatska je u Osijeku svladala Mali 2:1 u posljednjoj utakmici kod kuće prije odlaska u Brazil. Kovač je konačni popis putnika jutro uoči utakmice rekao igračima, a potom je izvijestio i novinare. Prema očekivanjima, mjesta u avionu nema za Igora Bubnjića, Marija Pašalića, Duju Čopa i ozlijeđenog Milana Badelja.

Močinić najveći dobitnik 

Kako su igrači reagirali na ovu odluku, pitali smo izbornika.

"Ima trenutaka kada moj posao i nije najljepši na svijetu, ali odluke se moraju donositi i kada su teške. Milanu je svakako najteže, ali ozljeda je takva da jednostavno nema smisla. U ekipi imamo samo jednog pravog defenzivca u sredini, to je Ogi, a Ivan Močinić agresivniji je od Badelja te je iza njega odlična sezona, ne samo u HNL-u već i u Europa ligi. Zaslužio je ovo mjesto", objasnio je Kovač zašto se odlučio za veznjaka Rijeke.

Utakmica s Malijem trebala je prije svega poslužiti da izbornik učvrsti alternacije na lijevom boku, jer on je popis znao i prije početnog udarca. Je li Kovač, dakle, zadovoljan s onim što su pokazali Vida i Vrsaljko u nastavku? 

"Vidjeli ste da na Vidu možemo itekako računati u defenzivi, dok Vrsaljko više može u ofenzivi. Mislim da u Brazil idemo mirni s ove dvije opcije", rekao je Kovač, računajući dakako i na Danijela Pranjića kojeg je danas čuvao nepotrebnog rizika od obnove ozljede. 

"Gledali smo danas dobru, ali umornu Hrvatsku. Na poluvremenu su mi igrači rekli da su stvarno preumorni", tvrdi Kovač.

"Možemo mi i bolje, ali znali smo da će ova utakmica biti teža nego što očekujemo", nastavio je, a ono što ga je obradovalo je sljedeće:

"Drago mi je zbog dva gola. Prvi gol je ono što tražimo, okomita lopta kroz dvije-tri linije protivnika, Perišić je svojom kretnjom dao do znanja Rakitiću da mu može odigrati.. Drugi smo zabili iz prekida, to često zna odlučiti susrete, no nažalost kasnije smo na sličan način i primili gol", osvrt je na događanja u drugom poluvremenu.

Iznio je i detalje koji mu se nisu svidjeli: "Imali smo u prvom poluvremenu previše dodira s loptom, spor protok lopte. Rakitić se uvlačio previše stoperima po loptu, a mogli smo malo više okretati stranu, probati više prolaziti preko bokova"

Zašto u igri nismo vidjeli najvećeg dobitnika, Ivana Močinića? Također, gdje je bio Dejan Lovren? 

"Močinić se ozlijedio i plan da dobije minutažu je propao. No, bit će ok. Imali smo mogućnost za samo šest zamjena, Dejan je igrao protiv Švicarske, a danas sam želio dati više prilike igračima prema naprijed, od kojih se traži više trke, nije mi bilo logično mijenjati stopera."

Na kraju je naglasio kako je "najgori" dio priprema iza igrača i sad će tek dolaziti do izražaja ono što su radili u Bad Tatzmannsdorfu: "Nagazili smo ih malo prvi dio, kasnije će biti lakši ritam, kao što su navikli u klubovima"

Reprezentacija u Salvador leti 3. lipnja. Čeka je još prijateljska utakmica s Australijom, a izbornik će po dolasku u Brazil posebno pratiti prilagodbu igrača na uvjete i stres koji ih očekuje. Tu bi se mogli iskristalizirati starteri za utakmicu karijere Nike Kovača 12. lipnja.

POPIS NIKE KOVAČA ZA SP:

VRATARI: Pletikosa, Subašić, Zelenika

OBRANA: Ćorluka, Lovren, Pranjić, Schildenfeld, Srna, Vida, Vrsaljko

VEZNI RED: Brozović, Kovačić, Močinić, Modrić, Rakitić, Sammir, Vukojević

NAPAD: Eduardo, Jelavić, Olić, Rebić, Mandžukić, Perišić 

SASTAVI HRVATSKE ZA DOSADAŠNJA SP:

Hrvatska 1998.

Dražen Ladić, Igor Štimac, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Silvio Marić, Mario Stanić, Zvonimir Soldo, Igor Tudor, Ardian Kozniku, Robert Jarni, Zoran Mamić, Goran Vlaović, Krunoslav Jurčić, Petar Krpan, Anthony Šerić, Goran Jurić, Marijan Mrmić i Vladimir Vasilj.

Hrvatska 2002. 

Tomislav Butina (Dinamo), Stipe Pletikosa (Hajduk), Vladimir Vasilj (Zagreb), Robert Jarni (Panathinaikos), Robert Kovač (Bayern), Goran Sablić (Hajduk), Danijel Šarić (Panathinaikos), Anthony Šerić (Hellas Verona), Dario Šimić (Inter), Josip Šimunić (Hertha Berlin), Boris Živković (Bayer), Niko Kovač (Bayern), Robert Prosinečki (Portsmouth), Zvonimir Soldo (Stuttgart), Stjepan Tomas (Vicenza), Jurica Vranješ (Bayer), Davor Vugrinec (Lecce), Boško Balaban (Aston Villa), Alen Bokšić (Middlesbrough), Ivica Olić (Zagreb), Milan Rapaić (Fenerbahče), Mario Stanić (Chelsea), Davor Šuker (1860 München), Goran Vlaović (Panathinaikos) i Marko Babić (Bayer).

Hrvatska 2006.

Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Josip Šimunić, Robert Kovač, Igor Tudor, Jurica Vranješ, Dario Šimić, Marko Babić, Dado Pršo, Niko Kovač, Mario Tokić, Joey Didulica, Stjepan Tomas, Luka Modrić, Ivan Leko, Jerko Leko, Ivan Klasnić, Ivica Olić, Niko Kranjčar, Anthony Šerić, Boško Balaban, Ivan Bošnjak, Tomislav Butina

Pročitajte više