Kovačić postaje glavni igrač Mancinijevog Intera

Screenshot (Gazzetta) 

MATEO KOVAČIĆ zabio je gol nakon tri mjeseca. Hrvatski veznjak načeo je Chievo u pobjedi Intera 2:0 u 15. kolu Serie A.

"Bila je ovo jako bitna pobjeda za nas jer nam je bilo važno slaviti nakon dva teška nokauta koja smo doživjeli", rekao je Kovačić, koji je četvrti put ove sezone igrao na poziciji iza napadača.
 
Organizirao je gotovo sve napade Intera, bio je igrač s najviše dodavanja za 80 minuta provedenih na terenu, te je uputio tri udarca prema suparničkom golu. Jedino je češće od Matea domaćeg vratara pokušavao matirati Guarin, koji je imao pet udaraca. Upravo Guarin i Kovačić djeluju kao glavni igrači Mancinijevog Intera, koji nakon lošeg otvaranja sezone lovi plasman u Europu.
 
"Guarin je pravi veznjak, te je fizički jači i iskusniji od Kovačića. Mateo može postati sjajan središnji vezni, ali još uvijek je mlad i treba naučiti igrati obranu. U svakom slučaju, može postati kompletan veznjak", pojasnio je Mancini zašto Kovačića koristi na poziciji ispred Guarina. 
 

 
Šesti Kovačićev gol u sezoni
 
Protiv Chieva je 20-godišnji Kovačić postigao šesti gol u sezoni, ali prvi nakon tri mjeseca. Smatra da će mu Mancini, kojem je pobjeda u Veroni prva otkako se vratio u Inter, pomoći u poboljšanju ofenzivne igre.
 
"Puno učim od Mancinija i postajem sve bolji. Uvijek mi je mana bila igrati bliže golu, ali moram se popraviti", izjavio je Kovačić, koji se u svim talijanskim medijima našao među tri najbolje ocijenjena igrača utakmice u Veroni.
 

Pročitajte više