Kraj prijelaznog roka: Mourinho vratio svog čovjeka Essiena! Drama u Tottenhamu, ostali bez zamjene za Modrića!

ZAVRŠIO je ljetni prijelazni rok! Od ponoći europski nogometni klubovi više ne mogu kupovati igrače, no mogu sklapati dogovore sa slobodnim igračima bez ugovora. Primjerice, kao što je Ivan Klasnić koji još uvijek pregovara s Deportivom.

Provjerite kako su klubovi trgovali u posljednja 24 sata.

Na White Hart Laneu odvijala se prava drama, u nastavku teksta pročitajte kako su noć proveli Daniel Levy i društvo. Za nas je možda najbitnije istaknuti da je Levyju na bizaran način propao posao s Moutinhom koji ipak ostaje u Portu i igrat će protiv Dinama u Ligi prvaka. Spursi su ostali bez zamjene za Modrića.

Javi Garcia bio je prioritet Roberta Mancinija, nakon što je De Rossi frajerski objasnio zašto još ne želi otići iz Rome. 25-godišnji španjolski reprezentativac iz Benfice u City je stigao za 16 milijuna funti, prema BBC-u. City je u jednom danu obavio čak četiri posla i potrošio više od 35 milijuna funti!

Treba spomenuti i novi napad Fulhama; Mladen Petrić - Dimitar Berbatov! Ovdje pročitajte još detalja o poslovima u posljednjim minutama mercata,

Essien na posudbi u Real Madridu! Kako će kombinirati Mourinho u veznom redu?

Bomba posljednjeg dana prijelaznog roka je dolazak Michaela Essiena u Real Madrid!

Dugogodišnji ključni čovjek Chelseajevog veznog reda napustio je Stamford Bridge i otišao na jednogodišnju posudbu u Real Madrid kod svog bivšeg trenera Josea Mourinha. Informaciju je na svojoj službenoj stranici potvrdio sam engleski klub nakon utakmice europskog Superkupa protiv Atletico Madrida.

Tijekom sedam godina provedenih na Stamford Bridgeu, Essien je odigrao 247 utakmica za ''bluese'' i zabio 25 golova. Pomogao je klubu u osvajanju dva naslova prvaka Engleske, četiri u FA Cupu i u prvoj tituli u Ligi prvaka prošle sezone.

No, u prošloj sezoni je upisao samo 14 nastupa za Chelsea. Popucali su križni ligamenti i Essien je izgubio mjesto kod Boasa i Di Mattea. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Mourinho kombinirati s igračima u veznom redu. Ganski reprezentativac je defenzivniji od Modrića, praktički zamjena za Khediru. Puno opcija s Lukom Modrićem dobio je Mourinho.

Lloris iz Lyona u Tottenham

Dramatično je bilo na White Hart Laneu. Levy i Boas na kraju nisu uspjeli dovesti zamjenu za Modrića, a stigli su Lloris i Dempsey.

Hugo Lloris potpisao je četverogodišnji ugovor. 25-godišnji vratar francuske reprezentacije, jedan od najboljih u Europi, koštao je Spurse 15 milijuna eura.

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy opet se pokazao kao najtvrđi pregovarač; uspio je dogovoriti isplatu samo 10 milijuna eura, a ostatak u ratama čiji će iznosi ovisiti i o Llorisovom učinku u klubu iz sjevernog Londona.



Lloris je upisao 38 nastupa za francusku reprezentaciju. U Lyon je stigao 2008. godine iz Nice, i tri puta je bio izabran za najboljeg vratara francuskog prvenstva, 2009., 2010. i 2012. godine. Clint Dempsey, 29-godišnji napadač američke reprezentacije, preselio se iz Fulhama. Posljednjeg dana prijelaznog roka potpisao trogodišnji ugovor, vjeruje se uz odštetu od 6 milijuna funti.

Očekivalo se da će Dempsey, koji je za američku reprezentaciju zabio 27 golova u 87 utakmica, ovoga ljeta pojačati Liverpool. Nakon što su pregovori između Fulhama i Liverpoola propali, Dempsey se na kraju ipak skrasio u Tottenhamu.

"Igrati za ovaj klub pod vodstvom menadžera Andrea Villas-Boasa, to je ostvarenje sna. Toliko je velikih igrača u Tottenhamu, radujem se što ću trenirati i igrati zajedno s njima", poručio je Dempsey.

Nakon što je momčad napustio Luka Modrić, a u petak i nizozemski reprezentativac Rafael van der Vaart, koji se vratio u HSV, Tottenham nije uspio dovesti zamjenu u veznom redu, Joaa Moutinha iz Porta. ''Spursi'' su u portugalskom reprezentativcu vidjeli idealnu zamjenu za Modrića, te su bili voljni platiti rekordnu odštetu Porta, od 22 milijuna funti. Da stvar bude luđa, Porto je prihvatio taj iznos, ali Tottenham nije uspio dovršiti posao sa zastupnicima 25-godišnjeg nogometaša. Moutinho će, tako, ipak ostati u redovima portugalskog prvaka i igrati protiv Dinama u Ligi prvaka!

Manchester City doveo Garciju iz Benfice za 22 milijuna eura!

U posljednjim trenucima prijelaznog roka Javi Garcia napustio je Benficu i potpisao za Manchester City.

Vrijednost transfera je, piše Transfermarkt.de, oko 22 milijuna eura. BBC donosi - 16 milijuna funti. Defenzivni veznjak igrao je za Real i Ossasunu.

Engleski prvak je posljednjeg dana prijelaznog roka u svlačionicu doveo četiri nova igrača i potrošio više od 35 milijuna funti.

Objavili su dolazak 23-godišnjeg krila, Scotta Sinclaira iz Swansea Cityja. Cijena - oko šest milijuna funti. Stigao je i Maicon iz Intera, koji je u Milanu imao još samo jednu godinu ugovora. Nekad najbolji bek svijeta City je koštao tri milijuna eura. Roberto Mancini doveo je Maicona i Inter iz Monaca 2006. godine. Mourinhov poučak.

Novi igrač engleskog prvaka je i 19-godišnji srpski branič Matija Nastasić, koji je stigao iz Fiorentine. U obrnutom pravcu otišao je dvije godine stariji crnogorski branič Stefan Savić. Izvještaji govore da je City za Nastasića platio 12 milijuna funti.

Van der Vaart se vratio u HSV!

Rafael van der Vaart potpisao je trogodišnji ugovor s Hamburger SV-om, objavio je klub službeno. Tottenham je pristao prodati 29-godišnjeg Nizozemca u transferu od 13 milijuna eura.

Nizozemac je u Tottenhamu proveo dvije godine, i u 78 utakmica postigao 28 golova. Nakon Luke Modrića koji je otišao u Real Madrid, klub s White Hart Linea prodao je tako još jednog igrača.

Bendtner stigao na posudbu u Juventus

Nicklas Bendtner provest će sljedeću sezonu na posudbi u Juventusu. 24-godišnji Danac je igrač Arsenala od 2005., ali ovo mu je već treća posudba. Prva je bila u sezoni 2006/07 u Birminghamu, a druga prošle sezone u Sunderlandu.

Juventusov prvi pick je bio Dimitar Berbatov koji je završio u Fulhamu pa su se u Staroj dami odlučili za Bendtnera.

City doveo Maicona, a prodao De Jonga

Dojučerašnji bek Intera, Brazilac Maicon novi je igrač Manchester Cityja. Maicion je na San Siru proveo šest sezona i osvojio četiri naslova prvaka Italije i Ligu prvaka.

Za sad nije poznato trajanje ugovora ni koliko je City platio za transfer. No, budući da je Maicon imao još samo jednu godinu ugovora s Interom, špekulira se da je odšteta između tri i pet milijuna funti. Maicona, koji je proteklih godina bio jedan od najboljih bekova svijeta, doveo je Roberto Mancini. Talijan ga je kao trener Intera 2006. kupio od Monaca.

De Jong potpisao za Milan

Milan je objavio na svojoj web-stranici da je i službeno angažirao nizozemskog veznog nogometaša Nigela de Jonga.Njegovom dosadašnjem klubu Manchester Cityju "Rossoneri" će platiti pet milijuna eura odštete.

De Jong je karijeru počeo u Ajaxu, a prije "građana" je igrao i za njemački HSV. Za nizozemsku je reprezentaciju skupio 64 nastupa i postigao jedan pogodak.

De Jong je posljednje Milanovo pojačanje u aktualnom prijelaznom roku. Prije Nizozemca su na San Siro došli veznjaci Montolivo i Constant, napadači Pazzini, Krkić i Niang, obrambeni igrači Acerbi i Zapata te vratar Gabriel.

Malaga dovela Santa Cruza na posudbu

Paragvajski napadač Roque Santa Cruz prešao je iz Manchester Cityja u Malagu.

Santa Cruz je najbolje partije u karijeri odigrao u Bayernu, čiji je član bio do 2007. godine. Tada je prešao u Blackburn, a prije tri godine se pridružio Manchester Cityju. Iz tog kluba je u siječnju 2011. godine prešao u Blackburn na posudbu, dok je prošle sezone igrao na posudbi u Betisu. Sad je posuđen Malagi.

Malagi će to biti treće pojačanje, ranije su se priključili Javier Saviola i čileanski veznjak Manuel Iturra.

Dos Santos pojačao Mallorcu

Mallorca je od petka je jača za Meksikanca Giovanija dos Santosa.

Dos Santos je u sezoni 2007/08 bio velika nada Barcelone, ali je te 2008. otišao u Tottenham i prilično nestao s nogometne scene. Seljakao se po posudbama, pa je tako nosio dresove Ipswicha, Galatasarayja i Racing Santandera. Sada se skrasio u Mallorci s kojom je potpisao četverogodišnji ugovor. Do sad je odigrao 59 utakmica za meksičku reprezentaciju te je bio strijelac četrnaest puta.

Edu iz Rangersa u Stoke

Maurice Edu, američki veznjak koji jednako dobro može igrati i u obrani, potpisao je trogodišnji ugovor sa Stoke Cityjem.

U Premiership je stigao iz redova posrnulog škotskog velikana Rangersa, koji je zbog dugova i stečaja degradiran u četvrtu ligu.

"Stoke City, konačno je službeno. Uzbuđen sam i radujem se novom poglavlju u karijeri. Hvala svima na podršci i dobrim željama", poručio je Edu, koji je u dresu američke reprezentacije upisao 37 nastupa i jedan pogodak. Ranije je Stoke iz Liverpoola doveo i škotskog veznjaka Charliea Adama. 

Pablo Hernandez iz Valencije u Swansea

Pablo Hernandez, univerzalni 27-godišnji ofenzivac nakon četiri godine u Valenciji napustio je taj klub i karijeru će nastaviti u Swanseaju.

Engleski je prvoligaš Valenciji platio 5.55 milijuna funti odštete, što je rekordan iznos za velški klub, kada je u pitanju jedan transfer. Hernandez, koji je tijekom karijere upisao četiri nastupa u dresu španjolske reprezentacije, dogovorio je trogodišnji ugovor sa svojim novim klubom.

Menadžer Swanseaja Michael Laudrup inzistirao je na ovom transferu čim je Scott Sinclair napustio taj klub kako bi se priključio Manchester Cityju nekoliko sati ranije. Hernandez je s Laudrupom već surađivao dok je danski stručnjak vodio Getafe.

Del Piero u Sydneyju

Iako se mnogo govorilo o odlasku u švicarski Sion, potom i u Tottenham ili Celtic, a ranije i o pojačavanju nekog kluba iz brazilske ili američke MLS lige, Del Piero je završio daleko od svega toga - u Australiji, u FC Sydneyju.

Ovaj genijalni igrač, kojeg je Diego Armando Maradona nazvao jednim od najboljih koje je ikada gledao, posljednjih je devetnaest godina proveo u Juventusu gdje je postao legenda, a već od ranije je najavio da će ovog ljeta napustiti Torino, ali i nastaviti karijeru. Naposljetku se odlučio za Sydney, a javnosti još nisu poznati detalji ugovora (financijski i vremenski period).

"Ovo je veliki trenutak za FC Sydney, za našu nogometnu ligu i australski nogomet u cijelosti. Dočekat ćemo Del Piera raširenih ruku. On je legenda, jedan od najboljih nogometaša novijeg doba", zborio je Scott Barlow, trener FC Sydney.

Spomenimo kako će mu suigrač u napadu biti hrvatski globetrotter Kruno Lovrek.

Gilardino na posudbi u Bologni

Alberto Gilardino prešao je iz Genoe na posudbu u Bolognu.

Bologna je Genoi platila milijun i 200 tisuća eura za ovaj transfer te je svom novom igraču dodijelila dres s brojem 10. Bologna je Gilardinu sedmi klub u karijeri, nakon Piacenze, Verone, Parme, Milana, Fiorentine i Genoe, kojoj se pridružio u siječnju ove godine, ali je odigrao samo pet utakmica. Gilardino bi za Bolognu mogao debitirati već u subotu u Seriji A protiv svog bivšeg kluba Milana.

Luca Toni se vratio u Fiorentinu

Luca Toni potpisao je jednogodišnji ugovor s Fiorentinom gdje je igrao od 2005. do 2007. Tijekom svoje prve sezone u prvom mandatu u ''violama'', Toni je zabio 31 gol u prvenstvu, čime je postao prvi igrač nakon gotovo pola stoljeća koji je u jednoj sezoni Serije A zabio više od 30 golova. Ukupno je za Fiorentinu upisao 67 utakmica u prvenstvu i 47 golova. Nakon toga je prešao u Bayern, a potom je igrao za Romu, Genou, Juventus i Al Nasr iz Dubaija, čije je boje branio od siječnja ove godine, te ga napustio kao slobodni igrač.

>>> POGLEDAJTE POPIS SVIH TRANSFERA (BBC) U POSLJEDNJA 24 SATA!!

Pročitajte više