Kramarić: Sad smo korak bliže Euru! Ćorluka: U Osijeku ne možemo loše odigrati

Foto: Hina

TRI nastupa, dva pogotka u dresu Hrvatske. Andrej Kramarić ove sezone izgleda nezaustavljivo. Mladi napadač Rijeke zabio je i u Gradskom vrtu u visokoj pobjedi Hrvatske nad Azerbajdžanom 6:0.

> Ovako izgleda Hrvatska s dva napadača: Azerbajdžanci primili šest komada u Osijeku!

> Kovač: Ovo je prekrasno! Naši igrači su tu jedan za drugoga


"Cilj nam je bio da zabijemo gol što prije. Uspjeli smo u tome i normalno je da nam je nakon toka bilo lakše doći do prilike za gol. Drago mi je što smo postigli toliko golova za ovu prekrasnu publiku, a nadam se da će takvih utakmica biti i u budućnosti", rekao je Kramarić.

"Jasno nam je da se od nas očekuje plasman na Euro, a sada možemo reći da smo s tri pobjede napravili veliki korak prema naprijed. Sada se moramo pripremiti za Italiju, to će biti sasvim drugačija utakmica", nadodao je Kramarić.

Perišić: Sjajna utakmica

Krajem svibnja ove godine Perišić je u Gradskom vrtu zabio dva komada protiv Malija, a pet mjeseci kasnije isto je ponovio protiv Azerbajdžana.

"Ivica i ja smo se dogovorili da nećemo startati od prve minute, odnosno da će pružiti šansu drugim igračima koji su malo svježiji. Danas smo pokazali kako se igra nogomet, a nadam se da ćemo ovako nastaviti i dalje. Odigrali smo sjajnu utakmicu", rekao je Perišić za HTV.


"Možemo reći da je ovo eksplozivan start u kvalifikacijama, još uvijek nismo primili gol! Vraćamo se sada obvezama u klubovima, a nakon toga idemo se spremiti za Italiju".

Igrači ne žele igrati samo u Zagrebu

Vedran Ćorluka poslao je poruku Savezu.

"Odigrali smo odličnu utakmicu u sjajnoj atmosferi. Ovdje u Osijeku ne možemo loše odigrati. Vratili smo Osječanima i Vukovarcima za sve što su nam pružili. Presingom od prve minute nismo dali protivniku da diše, nisu mogli držati naš ritam i to je to".

Jelavić?

A žao nam je što je tako postupio, ali to je njegova odluka. Čitao sam da je atmosfera u reprezentaciji narušena, to nije istina. Atmosfera je sjajna!

Brozović nakon prvijenca: Bit će još golova

Marcelo Brozović otkrio je tajnu uspjeha nad Azerbajdžanom.

"Brzi protok lopte, igra s jednim ili dva dodira, a to je nešto što Azerbajdžanci nisu mogli pratiti. Razbili smo ih", rekao je veznjak Dinama, koji je postigao prvijenac u reprezentativnom dresu.

"Siguran sam da će ih biti još", dodao je uz smiješak.

Pranjić: Nismo zaslužili da se onako piše o nama

Danijel Pranjić istaknuo je koliko je ova pobjeda nad Azerbajdžanom bila važna za njega i njegove suigrače u reprezentaciji.

"Uživamo igrati ovdje u Osijeku, zbilja nam je lijepo. Mislim da smo odlično odigrali i nadam se da su svi navijači sretni. Sretni smo i mi, jer nam je ova pobjeda došla u pravo vrijeme. Nismo zaslužili da se onako piše o nama, stalno neke loše stvari", poručio je Pranjić.

Pročitajte više