Kramarić prvi do Ronalda: U leđa mu gledaju Costa, Aguero, Neymar, Messi...

Montaža: Index/Mihaela Kristić

CRISTIANO RONALDO na dobrom je putu da obrani Zlatnu kopačku, nagradu za najboljeg strijelca europskih liga.

Nezaustavljivom Portugalcu derbi protiv Barcelone bila je jedanaesta utakmica zaredom na kojoj je zabio, te nakon devet kola Primere ima čak 16 postignutih pogodaka. Budući da je Primera jedna od liga koje imaju koeficijent 2,0, to znači da nogometaš Reala već ima osvojena 32 boda u borbi za Zlatnu kopačku.

Kramarić prvi Ronaldov pratitelj

Kada iz utrke izbacimo nogometaše sa sjevera Europe, gdje se prvenstva igraju od proljeća do jeseni, koji ni teoretski ne mogu do Zlatne kopačke jer je koeficijent njihovih liga 1,0, prvi Ronaldov pratitelj je Andrej Kramarić.

Napadač Rijeke postigao je u nedjelju protiv Splita svoj 15. prvenstveni gol, te ima 22,5 bodova budući da je HNL-ov koeficijent 1,5. Pored toga sjajni Kramarić je postigao još osam golova za Rijeku u Europi i za reprezentaciju, no to se u borbi za Zlatnu kopačku ne računa.

Soriano za Kramarićem zaostaje bod i pol

Kramarić je tako na drugom mjestu ispred trećeplasiranog Jonathana Soriana, nogometaša Salzburga koji je ostao na 14 golova i 21 bodu budući da se jučer protiv Grodiga nije upisao u strijelce.

Costa, Aguero i Neymar dijele četvrto mjesto

Po 18 bodova imaju napadači iz najjačih liga Europe. Diego Costa (Chelsea), Sergio Aguero (Manchester City) i Neymar (Barcelona) postigli su zasad po devet golova i dijele četvrto mjesto. Lionel Messi, Neymarov suigrač, ima dva boda manje.

Prošle sezone za osvajanje Zlatne kopačke bila potrebna 62 boda

Podsjetimo, prošle sezone su za osvajanje Zlatne kopačke bila potrebna 62 boda, odnosno 32 pogotka u najjačim europskim ligama, a nagradu su podijelili Ronaldo, te Luis Suarez koji sigurno neće obraniti nagradu jer je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu.

Pročitajte više