Kranjčar: Španjolci će se namučiti protiv Iraca

NIKO KRANJČAR okusio je slast pobjede na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. U prvom susretu Hrvatska je svladala Irsku s 3:1, a Kranjčar je u igru ušao u drugom dijelu umjesto Nikice Jelavića.

> Bilić: Svijet nas je upoznao protiv Talijana '94! Jedva ih čekam!

> Trening osvježenja: Bilić odmorio startere protiv Irske

"Nije Irska toliko bila loša, koliko smo mi bili dobri", prenosi irski Evening Herald Nikinu izjavu.

"Osjećam veliki respekt prema irskoj reprezentaciji, njihovom izborniku Trapattoniju i igračima. Sve su to dobri momci koje znam iz engleskog prvenstva. Pokazali su u zadnje tri godine koliko ih je teško pobijediti. Španjolska bi u 2. kolu mogla imati težak posao protiv njih", započeo je Kranjčar, koji je ogledu protiv Irske ušao u igru u 72. minuti umjesto Nikice Jelavića.

"Španjolcima neće biti lako protiv Irske, čiji su nogometaši jako ponosni kada igraju za reprezentaciju. Oni vole igrati za svoju nacionalnu momčad, imaju nevjerojatnu podršku i vjerujem da će se nakon poraza od nas uzdignuti igrajući protiv Španjolske. Mislim da Španjolcima neće biti lako u toj utakmici", ponovio je novopečeni igrač kijevskog Dinama.

"Hrvatska je bila bolja od Irske i zasluženo je pobijedila. Jedine situacije u kojima su nam Irci stvarali probleme bili su prekidi. Mi smo rano zabili u prvom poluvremenu, pa opet rano u nastavku, baš u pravom trenutku. Bili smo bolja momčad, s boljim igračima na terenu. Vjerujemo u naše kvalitete, kao momčad i individualno. Pokazali smo te kvalitete na travnjaku. Možda smo mogli zabiti još koji gol. No, sretni smo s pobjedom koja nas je lansirala na vrh ljestvice", zaključio je Kranjčar.

Pročitajte više