Kreće nova sezona HNL-a: Dinamo na Maksimiru dočekuje Slaven

Foto: Hina

DINAMO se nakon pobjede nad Žalgirisom okreće novim izazovima u domaćem prvenstvu. Modri novu sezonu otvaraju protiv Slavena, a Zoran Mamić planira napraviti neke promjene u udarnom sastavu.

"Veselimo se početku hrvatskog prvenstva gdje želimo nastaviti s pobjedama i tako ući u prvenstvo. Što se tiče sastava, Duje je dobio neugodan udarac i posjekotinu koju je šivao odmah nakon utakmice, Antolić je dosta izrauban jer smo ga puno koristili na pripremama pa će sada dobiti odmor, a Šimunić ima već otprije planirane privatne obaveze. Uglavnom, bit će promjena u sastavu", rekao je Mamić, a prenosi službena stranica Modrih.

"Moramo čekati svoje prilike"

Slaven je putem dodatnih kvalifikacija sačuvao status prvoligaša, a utakmice protiv Dinama ne pamte po dobrom. Ove godine izgubili su u sva četiri međusobna susreta, a pritom su primili 13 pogodaka!

"Očekuje nas protivnik s kojim smo u posljednjih nekoliko mjeseci igrali četiri puta, dva puta u Kupu i isto toliko u prvenstvu, tako da se odlično poznajemo; možda čak i mi njih bolje poznajemo nego oni nas zbog novih igrača. Očekujem da se, kao i svaki protivnik, postave malo zatvorenije i čekaju svoje prilike iz (polu)kontri. Mi moramo tražiti brza rješenja i tako napraviti dobar rezultat", rekao je Mamić, koji se osvrnuo i na potencijalna nova pojačanja.

O pojačanjima...


"Htio bih dobiti pojačanje na lijevom krilu odnosno da se oporavi Fernandes, na stoperima bih htio dobiti Taravela i Addyja, a u sredini terena Husejinovića. To mi je dovoljno. Kada se oni vrate onda mi ne treba nitko. Naravno, prijelazni rok je dugačak, tržište je nepredvidljivo i sve je moguće, ali najveća mi je želja da se zdravi i u konkurenciju vrate naši ozlijeđeni igrači", za kraj će Mamić.

Scoria obećao: Izgledat ćemo bolje nego u prošloj sezoni!

Trener Slavena, Elvis Scoria, vjeruje kako će njegova momčad izgledati puno bolje u novoj sezoni.

"Dinamo ima odličnu momčad koja se znatno ojačala za nacionalnu ligu i nastupe u Europi tako da nas očekuje jako kvalitetan suparnik. Mi smo se dobro pripremili za ovo prvenstvo i uvjeren sam da ćemo izgledati mnogo bolje nego u prošloj sezoni. U novom natjecanju nastojat ćemo dati svoj maksimu i svjesni smo da nas očekuje teška borba u svakom susretu. S Dinamom se želimo predstaviti u što boljem izdanju", rekao je Scoria, koji nema tajni oko prve postave.

"Početnu jedanaestoricu koja će istrčati u Maksimiru odredit ću uoči utakmice, iako neće biti većih promjena u odnosu na momčad koja je nastupala u pripremnom razdoblju".

Utakmica se igra 18. srpnja s početkom u 20:15 sati.

Pročitajte više