Kriza se nastavlja: Mamić pao na ispitu u Splitu prije utakmice sezone

Foto: Hina

DINAMO je remizirao na gostovanju kod Splita u 14. kolu HNL-a. Utakmica na Parku mladeži završila je bez pogodaka.

Ako će ovako igrati protiv Salzburga, jao si ga Dinamu

Zoran Mamić razmišljao je o ostavci nakon što se Dinamo umalo osramotio u osmini finala Hrvatskog kupa. Ipak, trener Dinama ubrzo je zaboravio što je izjavio, a dan nakon blamaže u Opatiji javio se i gazda Zdravko Mamić, koji je bez suzdržavanja ponovio da je ovo najbolji Dinamo u posljednjih deset godina te da Zoran Mamić i njegov stručni stožer rade najbolji posao u istom tom vremenskom periodu.

Međutim, ako je ovo najbolji Dinamo u posljednjih deset godina, onda Salzburg ne mora strahovati. Naime, utakmica protiv Splita trebala je poslužiti Zoranu Mamiću da popravi atmosferu u ekipi pred najvažniji okršaj Modrih u ovoj sezoni. Nakon dva uzastopna poraza u Europa ligi, Dinamo bi se u četvrtak eventualnim porazom od austrijske ekipe mogao oprostiti od dugogodišnjeg sna - proljeća u Europi.

Mamić ostavio svog najboljeg napadača u Zagrebu

Najopasniji napadač Modrih u ovoj sezoni Angelo Henriquez, koji je nedavno protiv Opatije zabio četiri pogotka, nije bio ni na klupi. Zoran Mamić odlučio je zato krenuti u napadu s Wilsonom, Soudanijem i Čopom, ali najopasniji u redovima gostujuće ekipe bio je Lucho Ibanez. Lijevi bok Modrih radio je ogromne probleme Crvenima sa svojim ubačajima u peterac, a u 36. minuti vratar Splita Danijel Zagorac sjajno je zaustavio njegov udarac koji je išao u same rašlje.

Na kraju prvog poluvremena poslao je imao i vratar Dinama, Eduardo. Portugalac je prvo intervenirao na projektil Kvesića s 20 metara, a zatim je poput Neuera istrčavao kako bi zaustavio kontru Splita. Naime, Rog je neopreznom Wilsonu uzeo loptu na sredini teren. Najbolji igrač Crvenih i novopečeni hrvatski reprezentativac sjurio se prema kaznenom prostoru Modrih, ali Eduardo je u pravi trenutak istrčao s vrata i omeo ga u finišu akcije.

Rog pokazao zašto ga je Kovač zvao u reprezentaciju, Eduardo spasio Modre u 90. minuti

U drugom dijelu Dinamo se povukao u svoju polovicu. Mamićeva momčad izgledala je bezopasno, sporo. Modri su se probudili tek pred kraj utakmice, ali ipak najbolju priliku imali su Crveni u 90. minuti. Rog je pobjegao obrani Dinama, a Eduardo je ponovno glumio Neuera i u posljednji trenutak oborio je napadača Splita na rubu kaznenog prostora.

Modrima je ovo druga utakmica ove sezone u kojoj nisu postigli pogodak, dok je Split nakon Rijeke uspio zaustaviti i drugu najbolju hrvatsku momčad.

Mamiću istekla kazna

Zdravko Mamić ponovno smije na tribine u Splitu. Gazdi Dinama istekla je suspenzija od šest mjeseci koju je dobio nakon incidenta na Poljudu. Podsjećamo, Mamić se krajem ožujka ove godine fizički obračunao s Ivom Begom, a Prekršajni sud u Splitu prvotno mu je odradio devetomjesečnu zabranu prisustvovanja svim sportskim natjecanjima na stadionima Park mladeži i Poljud. Nakon žalbe ta je kazna umanjena na šest mjeseci.

 

Sastavi:

Split: Zagorac - Vrgoč, Glumac, Galović, Glavina - Kvesić, Dujmović, Vidović - Ibriks, Roce, Rog.

Dinamo: Eduardo - Pinto, Šimunović, Taravel, Ibanez - Ademi, Brozović, Antolić - Soudani, Čop, Wilson.

Pročitajte više