Krstičević: Nećemo poletjeti, ovim momcima je glava isključivo u nogometu

UOČI nedjeljnog dvoboja četvrtog kola HNL-a protiv Zagreba pred novinare je izašao Mišo Krstičević. Trener Bijelih najavio je sutrašnju utakmicu s Pjesnicima, ali prethodno je s ponosom prokomentirao pobjedu svojih igrača protiv Intera u Milanu.

"Igrali smo protiv jedne velike ekipe. Momci su se kroz pripreme spremali naporno za novu sezonu, pobjeda protiv Intera je došla kao nagrada. Poslije poraza 0:3 nismo se prepali, rekao sam im da vjerujem u njih, nije bio strah ni mene ni njih mada su neki očekivali da ćemo izgubiti s pet-šest golova razlike. Poljubila nas je sreća malo, na kraju i nismo imali sreće da postignemo gol više. Sve u svemu, zaslužili su momci tu pobjedu", rekao je Krstičević, koji se odmah poslije utakmice pobrinuo za stišavanje euforije:

"Doći će i porazi, neće biti med i mlijeko do kraja prvenstva, ali niti tada ne smijemo gubiti glavu"

"Nama će utakmica sa Zagrebom biti osma u 24 dana, ali alibije ne možemo i ne smijemo tražiti, sami smo se stavili u poziciju u kojoj jesmo. Imamo 18-19 igrača koji mogu odgovoriti na moje zahtjeve u ovom trenutku i nadam se da će to biti dovoljno", ističe.

"Ova ekipa ne može poletjeti, tu ima dosta momaka kojima je glava isključivo u nogometu. Ovi za koje mislim da bi mogli, takve mijenjam. Bit će i poraza, ne možemo govoriti da će biti med i mlijeko do kraja prvenstva. Po zakonu velikih brojeva doći će i loši rezultati, ali niti tada ne smijemo gubiti glavu", dodao je.


Posebno se trener Hajduka zahvalio navijačima, između 3500 i 4000 torcidaša je bodrilo Bijele na Meazzi, a više od 20000 očekuje ih se u nedjelju na Poljudz: "Izvanredno je ponašanje njihovo bilo, i na Meazzi i u posljednjim utakmicama. Izgubiti doma 0:3 pa onda doživjeti ono u Italiji... Zbog njih također imamo odgovornost da nastavimo s dobrim igrama", poželio je Krstičević, kojemu je žao što nije uspio dati priliku svim igračima u Milanu:

"Maloča je autoritetom i ponašanjem postao naš glavni igrač, a Milić je u Milanu odigrao izvanredno"

"Šteta što nisu svoju šansu dobili neki koji odlično rade na treninzima, poput Kiša, Tomaša, Obšivača... Zadovoljan sam sa svima, Giga je u Zadru dobio 30 minuta i odlično ih iskoristio pa sam mu zato dao prigodu u Milanu. Milić je, primjerice, za vrijeme utakmice s Interom igrao na tri pozicije u ekipi, lijevom veznom, zadnjem veznom i u obrani, i na sva tri mjesta je odgovorio izvanredno. Nadam se da će za Zagreb biti spreman i Maloča, on je svojim ponašanjem i autoritetom postao naš glavni igrač", naglasio je Krstičević i okrenuo se utakmici sa Zagrebom, za čijim je kormilom svojedobno bio pomoćnik Igoru Štimcu:

"Pokušavam biti maksimalno realan i čvrsto ostati na zemlji"

"Bio sam u Zagrebu prije dvije godine, sve te igrače vrlo dobro znam. Vodi ih Besek, varaždinska škola, znamo na koji će način pokušati igrati. Nadam se samo da ćemo uspjeti izgurati još ovu utakmicu, nakon ovoga slijedi nam ritam nedjelja-nedjelja", nada se Krstičević.

Dodao je još i ovo: "Pokušavam biti maksimalno realan i čvrsto ostati na zemlji, ako ja letim to ne može biti dobro ni za ekipu ni za bilo koga. Igračima i svima ostalima želim poručiti kako ih trening stavlja u ekipu, nikakvi natpisi i priče već njihova odgovornost i želja. Kad dobiju prigodu na travnjaku na njima je da je iskoriste."

Pročitajte više