Lahm: Želim Engleze u polufinalu!

NJEMAČKA će u polufinalu Eura igrati protiv boljeg iz susreta Engleska - Italija. Kapetan Elfa Philipp Lahm tvrdi kako mu je svejedno protiv koje će reprezentacije igrati, ali ako mora birati izabrao bi - Engleze.

"I Engleska i Italija su mnogo jače momčadi nego što su bile 2010. godine na Svjetskom prvenstvu, na posljednjem velikom natjecanju. Ma, svaka momčad koja uđe u polufinale ravnopravni je kandidat za osvajanje Eura", rekao je Lahm, a zatim se nadovezao:

"Želim igrati protiv Engleske u polufinalu, makar će ta moguća utakmica biti sve samo ne lagana. Ali, naravno, tko god nam bude suparnik, niti toj momčadi vjerojatno nije ugodno što je naletjela na nas", smatra Lahm.

Njemačka je jedina stopostotna reprezentacija na turniru, a Lahm poručuje kako njihov posao još uvijek nije završio.

Mi vjerujemo u sebe. Pritisak je i dalje na nama, ali znamo se s tim nositi. Imamo 23 gotovo jednako kvalitetna nogometaša. Svatko tko igra može itekako doprinijeti našem uspjehu. Posao nismo obavili, jer smo ovdje došli po naslov prvaka", za kraj će Lahm.

Beckenbauer: Njemačka je spremna za naslov prvaka

Inače, javio se i Franz Beckenbauer koji je izrazio svoje zadovoljstvo nastupima njemačke reprezentacije na Euru.

"Gotovo ne mogu pronaći neku slabu točku u njemačkoj momčadi. Kada dobijete sve natjecateljske utakmice od polufinala SP-a 2010. godine, onda stvarno nema razloga da se bilo koga pribojavate. Njemačka je dominirala protiv Grčke i trebalo je biti 4:0 već na poluvremenu. Ta igra bila je jasan signal za sve rivale da je Njemačka spremna za naslov europskog prvaka. Stoga mislim da uopće nije važno tko će nam biti suparnik u polufinalu, Italija ili Engleska", izjavio je Beckenbauer za njemački Bild.

Pročitajte više