Lazar Marković iz Partizana u Benficu za 10 milijuna eura

Foto: Guliver Images/Getty Images

LAZAR MARKOVIĆ, jedan od najtalentiranijih srpskih nogometaša napustio je Partizan za 10 milijuna eura, i u Benfici prošao liječničke preglede.

Srpski mediji javljaju kako je Partizan prihvatio ponudu bivšeg portugalskog prvaka za svoju 19-godišnju zvijezdu, koja je za "crno-bele" u 65 utakmica postigla 14 golova te je šest puta zaigrao i u dresu reprezentacije. 

Potpisao je na pet godina, a Benfica je u Markovićev ugovor navodno ugradila i odštetnu klauzulu od 40 milijuna eura.

Marković je peti srpski igrač u portugalskoj momčadi, tamo su već Nemanja Matić, Miralem Sulejmani, Stefan Mitrović i Filip Đuričić.

Dio medija u Srbiji, Portugalu i Engleskoj tvrdi kako je finalist ovogodišnje Europa lige za Markovića samo korak bliže Chelseaju, koji ga je već ranije "zakapario", ali su na kraju odustali i prepustili ga Portugalcima s kojima njeguju blisku suradnju, te će, ako se dokaže u jakoj europskoj ligi, za godinu-dvije krenuti po njega. Ramires, David Luiz i Nemanja Matić primjeri su dobre suradnje između dva kluba. Trojac Hazard-Mata-Oscar u Chelseajevom napadu ionako bi kočio Markovićev razvoj na Stamford Bridgeu.

Iako se UEFA žestoko bori protiv vlasništva "treće osobe" nad nogometašima, prema pisanju Žurnala Partizan je Markovića još lani prodao investicijskom fondu Pinija Zahavija koji ima udio u Chelseaju, a predsjednik Partizana tvrdi kako će Marković u Benfici ostati na posudbi dvije godine, no dodao je kako je pokušao ishoditi da mladi igrač ostane u Beogradu još šest mjeseci.

Pročitajte više