Legenda Liverpoola udarila po vodstvu Redsa: Kako možete dozvoliti da Gerrard napusti klub?

Foto: Guliver Images/Getty Images

JAMIE CARRAGHER u svojoj kolumni za Daily Mail traži objašnjenje od uprave Liverpoola koju optužuje da je prelako pustila Stevena Gerrarda. Podsjećamo, Gerrard će na kraju ove sezone napustiti Redse, a sasvim je izgledno da će posljednje dane u nogometnoj karijeri odraditi u SAD-u.

> Steven Gerrard, majstor iz sjene

> Gerrard potvrdio: Odlazim, ali nikada neću igrati protiv Liverpoola

Carragher traži objašnjenje kako je moguće da će čovjek koji je u klubu od osme godine svog života samo tako napustiti Anfield.

"Oduvijek sam mislio da će poput mene završiti karijeru u Liverpoolu. Nikada mi nije palo na pamet da će napustiti svoj klub....", piše Carragher.

"Prije šest mjeseci Steven je prestao igrati za Englesku kako bi se posvetio Liverpoolu. Planirao je ostati još dvije, tri godine. Onda su se pojavili problemi oko novog ugovora, tada sam rekao da klub ne smije dopustiti da Gerrard ode s Anfielda i evo što se dogodilo. Igrač mora osjetiti da je poželjan i potreban klubu pa makar se radilo i o top igraču", smatra Carragher, koji je otkrio jedan detalj iz 2011. godine.

"Trebali su mu ponuditi da postane asistent Rodgersu"


Kenny Dalglish je doveo Jordana Hendersona i Charliea Adama, a u to vijeme Lucas Leiva je igrao sjajno. Steven je kroz šalu pitao Kennyja: "A gdje ću ja igrati?". Da, bila je to šala, ali jedan dio njega mislio je ozbiljno".

Carragher se osvrnuo i na nadanja navijača da će Gerrard nakon igračke karijere postati novi trener Redsa.

"Ljudi to govore bez bilo kakvog temelja. To što je netko bio vhunski igrač ne znači da će biti vrhunski trener. Vodstvo Liverpoola trebalo je ponuditi Gerrardu da asistira Rodgersu", rekao je Carragher.

Nitko kao Gerrard

U zaključku bivši igrač Liverpoola objasnio je zašto je Gerrard najbolji veznjak engleske lige svih vremena.

"Mislim da ga osobno ne trebam hvaliti, jer to umjesto mene mogu brojne nagrade koje je osvojio. Osam puta je izabran u idealnu momčad Premiershipa, što je rekord! Kenny Dalglish je toliko toga napravio za Liverpool kao igrač, trener i ambasador, ali sjetite se tko je dao sve za klub. Steven je odbio ponudu velikog Reala u vrijeme kada je Liverpool bio miljama daleko od Lige prvaka. Nitko to ne bi učinio, osim njega. Hoće li se pojaviti netko poput Gerrarda tko će dati sve za klub? Ne".

Pročitajte više