Legendarni Kasper Hvidt: Ivić je impresivan!

Foto: Guliver Images/Getty Images

RUKOMETAŠI Zagreba pripremaju se za okršaj s Koldingom u osmini finala Lige prvaka. Dansku momčad u Zagrebu će predvoditi "iskusna bojna" predvođena ubojiti Šveđaninom Kimom Anderssonom, Lassseom Boessenom, Boom Spellerbergom i legendarnim Kasperom Hvidtom.

39-godišnji vratar koji je u karijeri branio za najveće europske klubove najavio je dvoboj sa Zagrebom.

"U svakom slučaju očekujem dvije iznimno teške utakmice u kojima će o pobjedniku odlučivati detalji. Mislim da će oba susreta biti rezultatski vrlo tijesna, ali smatram da će publika u Zagrebu i Kopenhagenu moći uživati u vrhunskom rukometu", rekao je Hvidt u razgovoru za službene stranice PPD Zagreba.

Koliko znaš o ekipi PPD Zagreba? Koje su prednosti, a koje mane ove mlade momčadi?

"Mislim da im je upravo mladost najveća snaga. Ironično, smatram da je ta ista mladost i njihova najveća slabost. Ako im trener uspije prenijeti mirnoću i ako odigraju ta dva susreta hladnih glava onda su već jednom nogom u četvrtfinalu".

Je li vas iznenadilo kada ste saznali da je PPD Zagreb svladao klubova poput THW Kiela ili PSG-a?

"Zapravo nisam bio uopće iznenađen. Zagreb je jedan od najboljih klubova u povijesti Lige prvaka i klub koji je odavna na glasu kao “crna mačka” za favorite. PPD Zagreb pred svojom publikom može pobijediti svakoga"

Pratite li karijeru mladog Zagrebovog vratar Filipa Ivića? Kako vas se dojmio Filip?

"Nitko sretniji od nas starijih golmana kada vidimo da naši nasljednici dobro brane u Ligi prvaka. Mislim da je upravo fantastično da Filip pokazuje jednu impresivnu konstantu branjenja na najvišem nivou. To je impresivno tim više kada znamo da su mu samo 22 godine. Pratim njegovu karijeru i znam da već tri godine brani za prvu momčad. Ne ulazi se u prvu ekipu s 19 godina baš svakoga dana., a još manje ih se u tim godinama uspije nametnuti. Njegova karijera već sada je impresivna, a ja ću s guštom nastaviti pratiti njegov razvoj".

Lani ste u osmini finala slovili za favorite protiv Metalurga pa ste na koncu ispali. Smatrate li se danas protiv PPD Zagreba favoritima?

"Ne znam. Osobno nisam nas lani vidio kao favorite protiv odličnog Metalurga, a isto tako i sada protiv PPD Zagreba ne bih se razbacivao velikim riječima pred utakmicu. Mislim da je najbolje da se ostavimo te priče, jer kao što sam rekao utakmice će biti iznimno izjednačene", zaključio je Hvidt.
 

Pročitajte više