Legende Premiershipa u 37. postaju tandem: Heskey i Gudjohnsen spašavaju Bolton

Foto: Getty Images/Guliver Image

ENGLESKI drugoligaš Bolton, koji se nalazi na 16. mjestu od 24 kluba, potpisao je u srijedu kratkoročni ugovor sa 36-godišnjim Emileom Heskeyem, bivšim napadačem Liverpoola i engleske reprezentacije.

Heskeyju je istekao ugovor sa australskim klubom Newcastle Jets, te je zadnjih tjedana bio na probi u Boltonu, a ono što je pokazao impresioniralo je trenera Neila Lennona, pa mu je klub ponudio kratkoročni ugovor. U siječnju će navršiti 37 godina.

Heskey je najslavnije dane svoje karijere proveo u Liverpoolu s kojim je osvojio dva kupa, Kup UEFA-e i europski Superkup. Rođen je u Leicesteru, a u istoimenom klubu je započeo premierligašku karijeru. Liverpool ga je 2000. kupio za tada visokih 11 milijuna funti. U Premiershipu je igrao od 1994. do 2012. godine, između ostalog i za Birmingham, Wigan i Aston Villu. Za reprezentaciju Engleske igrao je od najnižih kategorija, a u A selekciji je skupio 62 nastupa i postigao je sedam golova. Prije 10 godina igrao je na Euru u Portugalu.
 

Nedavno se momčadi pridružio i legendarni Islanđanin Eidur Gudjohnsen, nekadašnja zvijezda Chelseaja i Barcelone, također na pragu 37. godine.

Gudjohnsen je već nastupio za "Wandererse" dok bi, prema najavama trenera, Heskey mogao zaigrati već na tradicionalni "Boxing day", dan nakon Božića, protiv Blackburna.

"Apsolutno mogu igrati zajedno! To su igrači koji još imaju kvalitetu. Ponekad ih noge malo izdaju, ali obojica u sjajnoj kondiciji za svoje godine", rekao je Lennon.

Gudjohnsen je u bogatoj karijeri, od 1994. igrao za 13 klubova među kojima se ističu, PSV, Chelsea, Barcelona, Monaco, a prošlu sezonu proveo je u Bruggeu.

Pročitajte više